Danas, utorak 5. rujna točno u podne, startaju prijave za 6. Zagrebački noćni cener. Tim povodom Zagreb Runnersi su naš sinoć poveli na urbano trčanje “Francek Run”.

Pumpe s pitkom vodom – takozvani Franceki, idealna su mjesta za predah i hidraciju, a zapravo ih mali broj trkača iskorištava. Rute od pumpe do pumpe sastavni su dio urbanog trčanja, što je i tema ovogodišnje utrke. Urban running tj. koncept samostalnog trčanja po urbanom području, način je trčanja koji želimo proširiti po Zagrebu jer se trčati može bilo kada i bilo gdje. Samostalno, ili u grupi ali bez odlaska na atletske staze i parkove. Dovoljno je izaći iz svog doma i grad će se pobrinuti da staza bude zanimljiva i dinamična.

Start je bio kod fontana ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u 20h, a iznenađenje za sve trkače bio je završetak treninga na platou NSK gdje je nastavljeno druženje uz poklone sponzora ovogodišnjeg ZG Cenera.

U znak zahvale sudionicima Francek Run-a, svi koji su došli dobili su jedinstvenu mogućnost prijave na ovogodišnji ZG Cener – prije službenog starta.

Sve fotografije pogledajte na facebook.com/ZGcener/.