Kako uopće započeti ovaj tekst? Kako izgovoriti da nakon neprospavanih noći, rada i truda cijelog tima, nebrojeno puno upita na sve strane, poslanih mailova i telefonskih razgovora ipak nismo uspjeli pobijediti u borbi s covid-19 suparnikom.

Kada smo sredinom rujna izašli s informacijom da će se održati 9. Zagrebački noćni cener i dobili zeleno svjetlo od institucija, bili smo na sedmom, ma ne na devetom nebu od sreće. Toliko toga smo isplanirali, prilagodili, naručili, dizajnirali, oblijepili grad plakatima. U niti jednom trenutku nismo mislili da će se dogoditi situacija u kojoj se broj oboljelih povećava ovakvom brzinom. Sa strepnjom smo pratili odluke Stožera da bi jedna stigla uz veliki BOOOM.

Nažalost, s velikim kamenom na srcu i knedlom u grlu moramo otkazati utrke koje su se trebale trčati kod NSK, ali virtualno izdanje Cenera ide po planu.

Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27.10.2020. do 10.11.2020. brani održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu.

Tako je Cener doživio potres baš kao i Zagreb u ožujku, ali to ga neće slomiti. Iako ćemo utrku uživo morati ostaviti za neka bolja i zdravija vremena, svi vaši startni paketi su spremni, medalje su stigle, marame čekaju svoje nove vlasnike. Ajmo ovu ludu 2020. zatvoriti uz osmijeh i pozitivu te dopustiti da se Cener održi barem virtualno.

Znamo da nekima „to nije to“ ali onaj zagrebački (ma zapravo hrvatski) prkos nas ipak gura da trčimo svojim kvartovima. Pridružite nam se na „Cener po kvartu“ ponosno i uzdignute glave. Uz to pomoći ćete i nama organizatorima da se iz ove, za nas grozne godine, izvučemo bez da stavimo ključ u bravu.

Startni paket Zagrebačkog noćnog cenera 2020.

Dođite po svoju ZGcener2020 majicu i maramu i s ponosom ih nosite do sljedećeg Cenera kojega ćemo trčati ulicama našeg grada!

Natjecatelji/ce utrka “Dečki trče Cener” i “Cure trče Cener” biraju jednu od ove dvije opcije:

  • djelomičan povrat uplaćene kotizacije za utrku u iznosu 80 kn; natjecatelji preuzimaju startni paket s majicom, maramom i medaljom

ili

  • prebacivanje na virtualnu utrku (uz zadržavanje startnog paketa i povrat dijela uplaćene kotizacije u iznosu 30 kn), prioritetnu prijavu za utrku 2021. godine i popust od 20 kn na cijenu kotizacije za ZG cener 2021.

! ! Molimo natjecatelje utrka “Cure trče Cener” i “Dečki trče Cener” da OBAVEZNO ispune ovaj obrazac www.cener.hr/povrat-kotizacije/ do srijede 4.11.2020. u 23:45 sati.

Dođite po svoj startni paket od 5.11. – 8.11.2020. u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

Hvala vam na razumijevanju i nebrojeno puno mailova i poruka podrške koje smo od vas dobili od samog početka. Bez obzira na jaku želju svih vas i nas da se utrka održi, želja da smo svi zdravi je daleko veća i važnija. Draga naša Cener ekipa čuvajte sebe i svoje bližnje jer to je sada najvažnije! Utrka će sigurni smo biti, i idući Cener doživjet ćemo daleko snažnije i emotivnije nego bilo koje drugo izdanje do sada. Kako je trkač i bloger Thomas Kezele napisao u svom nedavnom tekstu o Ceneru“Utrka ipak živi u ljudima.”

Organizacijski tim ZG cenera