Kako bi svi sudionici ovogodišnjeg Cenera bezbrižno hvatali rekorde, ostvarivali svoje ciljeve i pritom se dobro zabavljali, GRAWE se pobrinuo da svi trkači budu osigurani od posljedica nesretnog slučaja.

Tvrtka GRAWE Hrvatska d.d., već drugu godinu zaredom, kroz svoju inicijativu PoKRENI, nastoji poKRENUTI dosadašnje netrkače da se priključe trkačkoj zajednici. GRAWE je i drugu godinu partner Zagrebačkog noćnog cenera, a ove godine je posebno zadužen za – dobru zabavu i navijanje u GRAWE navijačkom korneru ispred Muzičke akademije. Kada čujete najglasnije i vidite svijetleće i razmahane navijače, onda znate da ste blizu GRAWE fan kornera.

Processed with Snapseed.

GRAWE i PoKRENI su među trkačkom zajednicom već prošle godine prepoznati kao drugi najveći prijatelj trčanja, odmah iza Adidasa, stoga ga ne treba posebno predstavljati. Nizom aktivnosti koje provode protekle dvije godine PoKRENULI su tisuće ljudi, primjerice, samo na njihovom GRAWE noćnom maratonu više od 50% sudionika u anketi se izjasnilo da je nekoga, zahvaljujući inicijativi, poKRENULO.

Iako je GRAWE noćni maraton krovna utrka projekta PoKRENI, koja svake godine raste za 500 trkača, projekt PoKRENI je ove godine bio prijatelj, odnosno partner 20 drugih utrka diljem Hrvatske, uključujući i jedinu poslovnu utrku u Hrvatskoj, B2B RUN koja se održala u četiri hrvatska grada.

Osim pokretačkog cilja, inicijativa svake godine postavlja i onaj, zajednici još značajniji – dobrotvorni cilj. Nakon što su trkači prošle godine zajedno prikupljali i na taj način poklonili svoje trkačke kilometre, GRAWE je kilometre pretvorio u donaciju Udruzi Krijesnica. Ove godine, trkači su na jednak način, zajedno, prikupljali kilometre za Hrvatski savez dijabetičkih udruga za djecu oboljelu od šećerne bolesti kojima su na taj način osigurali 50.000 kuna za njihovu edukaciju koja će im pomoći da se lakše nose sa svojom bolesti te saznaju na koji način kretanjem mogu značajno pridonijeti boljoj regulaciji šećera u krvi te poboljšanju kvalitete njihova života.

A ti? Koga si ti poKRENUO? Što još čekaš? Uhvati frenda, sestru, mamu, baku, djeda, kolegu pod ruku i budi im motivacija… Pomozi im da iskuse sve dobrobiti trčanja i pripremi ih za sljedeći GRAWE noćni maraton i Zagrebački noćni cener.

11083952_1595697870672214_4168563930098546313_o

ZAŠTO GRAWE i trčanje?

GRAWE u svom djelovanju njeguje vrijednosti kao što su pokretačko, ponosno i sanjarsko. Vjerujući da je svatko ponaosob sam odgovoran za svoje odluke i da promjene kreću upravo od nas samih, prošle je godine GRAWE krenuo u realizaciju projekta PoKRENI koji u samo jednoj riječi sadrži više poruka – poKRENI – nekoga, blisku osobu iz svoje blizine – prijatelja, člana obitelji, partnera, kolegu/icu; KRENI – sam, sada, jer je sada taj trenutak da učiniš nešto dobro za sebe, i zadnje, ali ne manje bitno – PoKRENI pozitivnu promjenu u svom životu jer ona počinje upravo s tobom.

Kada se ona dogodi u našem životu – osjećaj ponosa je posljedica jer smo ostvarili neki svoj cilj ili san. Trčati može baš svatko, kad, gdje, s kim i koliko želi. Ne treba zanemariti možda i najveću prednost trčanja – a to je dokazano pozitivan učinak na ljudsko zdravlje, i u prevenciji i u kontroli određenih stanja i bolesti i pritom ne govorimo samo o učincima na fizičko, već i na psihičko zdravlje.

Dakle cilj inicijative POKRENI je na najjednostavnijem mogućem primjeru dokazati da budućnost može biti nepredvidiva, ali da mi možemo, svojim pravovremenim, pozitivnim odlukama, utjecati na ono što je u našoj nadležnosti i osigurati sebi kvalitetniji život.