Trčiš Cener ili ćeš doći podržati prijatelje ili obitelj 6. studenoga na Zrinjevcu? Zašto ne bi, uz to, napravio i pravu stvar – pomogao ili osvijestio javnost o nekom problemu i udruzi kojoj je potrebna pomoć…

Generalni sponzor 5. Zagrebačkog noćnog cenera, VIPnet pokrenuo je jedinstvenu društvenu mrežu Čini pravu stvar koja na jednom mjestu okuplja pojedince koji žele pomoći ili osvijestiti javnost o nekom problemu i udrugama kojima je potrebna pomoć.

vip-b2b-utrka02

Kako bi pokrenuo crowdfunding izazov korisnik na www.cinipravustvar.hr otvara svoj profil i prijavljuje osobni izazov (bilo koji, bilo kakav) kojeg želi ostvariti te ga posvećuje odabranom dobrotvornom cilju, odnosno udruzi koja taj cilj zastupa.

Dijeljenjem izazova s prijateljima i poznanicima, te ih informirajući o tome na društvenim mrežama, korisnik poziva i motivira svoju zajednicu da ga podrži u ostvarenju izazova donirajući sredstva udruzi koju je odabrao, a pri tome svi zajedno – čine pravu stvar.

Na ovaj način svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pokretač pozitivnih promjena u svojoj zajednici. Status i ukupan iznos prikupljenih donacija moguće je u svakom trenutku pratiti i na profilu korisnika i na profilu udruge.

Korištenje platforme je u potpunosti besplatno, a donacije se uplaćuju preko društvene mreže direktno udrugama bez troškova provizije.

Posjetite www.cinipravustvar.hr, registrirajte se, odaberite udrugu koju želite podržati, postavite izazov i iznos koji biste željeli prikupiti za tu udrugu, pozovite i druge da se uključe – i ono najvažnije – činite pravu stvar!