Jutros smo odradili odličan trening pun iznenađenja koji je prošao u odličnoj atmosferi!

Naša avantura zvana StreetArt run započela je u Running Gateu, gdje su nas dočekale ljubazne voditeljice dućana. Malo smo se družili, a usputno i pripremili za trening. 🙂 Naravno, prostranstvo Kvaternikovog trga nam je još jednom poslužilo kao odlično mjesto za zagrijavanje.

Kako bi trening učinili što zanimljivijim, nitko osim jednog trenera nije znao kamo trčimo i kuda idemo, stoga smo pod vodstvom Marka krenuli prema Branimirovoj ulici, ulici čije zidove krase predivni kilometarski murali od kojih svaki priča svoju priču. Bilo je zaista interesantno trčati ovom neobičnom stazom uz pratnju šarenih boja.

Sljedeća postaja nam je bila Petrinjska ulica; znate li da se u toj ulici skrivaju čak dva murala? Ekipa StreetArt run-a odmah se bacila u otkrivanje, a naša potraga bila je uspješna jer su trkači odmah primjetili neobični vodopad i školjke na zidovima zgrada. Iako neki možda nikad prije nisu obraćali pažnju na to, nadamo se da smo ih ovim putem potaknuli da osvijeste okolinu koja ih okružuje dok odrađuju svoj trkački trening.

Kako smo se sve više približavali glavnom trgu, odlučili smo produžiti do Ilice i skrenuti u tunel Grič kako bi trening učinili zaista interesantnim. Iz mračnog tunela, izašli smo na Strossmayerovo šetalište, navratili do parka Grič kako bi uhvatili zadivljujući pogled na grad! Zatim smo se uputili, već pretpostavljate, na Gradec gdje su nas dočekali Tesla i Penkala, ali i grupa turista iz Kine koji su se oduševljeno htjeli fotografirati s našim trkačima jer je doista neoubičajen prizor susresti grupu ljudi kako organizirano trče kroz Gornji grad.

Posljednja postaja nam je bila, ni manje ni više, nego park Opatovina gdje je smješten naš službeni mural! Zahvaljujući streetart umjetniku Modulu i mi smo ostavili trag vrijedan pažnje koji će, nadamo se, godinama krasiti zid u parku i podsjećati nas na sedmi po redu Zagrebački noćni cener.

Nakon službenog otkrivenja našeg murala, Vlaškom ulicom vratili smo se do trgovine Running Gate gdje smo se odmorili uz  Multipower Iso drink i Franck kavicom te čekali dodjelu nagrada.

Odlučili smo svim sudionicima koji su se prijavili na trening s organizatorima Cenera dodijeliti startni broj za utrku, a Running Gate nas je počastio voucherom od 100 kn na cijeli asortiman!

Više fotografija s treninga možete naći na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/pg/ZGcener/photos/?tab=album&album_id=1894266663944190

Ovo je definitivno bio trening za pamćenje, a naši trkači kao i organizatori pokazali su da su 100% spremni za Cener, koji je za svega četiri dana!

 

Napisala: Kristina Uremović