Prije nešto više od mjesec dana pisali smo na portalu Trčanje.hr o premijeri dokumentarnog filma „Smije li ratnik plakati“, o filmu kojeg su snimili ni manje ni više nego trkači.

Ovaj put ga želimo predstaviti svim Cenerašima kako bi probudili ratnika u njima te ih inspirirali ovom nadahnjujućom pričom netom prije Cenera i time im dali dodatni vjetar u leđa za nadolazeću utrku.

Pogledajte najavu (trailer) filma

Tomislav Marinović kao producent filma, Mario Boić kao redatelj i Krešimir Šimić kao scenarist vjerovali su da će se njihova ispričana priča o jednoj nepoznatoj slavonskoj duši, ultramaratoncu Šimi koji je u pet dana pretrčao 350 kilometara natječući se na UDHOS-ovom ultramaratonu Zagreb – Vukovar i koji je kroz tih 350 kilometara ispričao svoju životnu priču biti pozitivno ocijenjena u krugu njihovih obitelji i prijatelja, ali ono čemu se nisu nadali je velika posjećenost na njihovoj predpremijeri i premijeri u Slavonskom Brodu na kojima je nazočilo 1200 gledatelja.

Svaki hrvatski redatelj, producent ili scenarist sanja o tome da njegovo filmsko djelo osvane na platnu kina Europe u srcu Zagreba, a to je već na prvoj premijeri u gradu Zagrebu ovim brodskim entuzijastima uspjelo te su povodom obilježavanja Dana hrvatske policije prikazali svoj film pred 550 gledatelja. Iako film ima već zakazane termine prikazivanja do kraja godine diljem Lijepe naše pa i šire, Tomo, Mario i Šima su se odlučili još ove godine ponovno vratiti u metropolu i pokloniti još jednom Zagrepčanima trenutak i priliku da potrče sebi u susret gledajući ovaj amaterski film koji ostavlja dojam amaterskog samo u dijelu distribucije jer film nema sponzore koji će ga nositi od grada do grada, već se od donatorskih ulaznica financiraju svi troškovi koji su potrebni za realizaciju projekcija.

Dođi 3. studenog 2018. godine u 20 sati u kino Kinoteku (Kordunska ulica 1) po dodatnu dozu motivacije dan prije centralnog trkačkog događaja u našem trkačkom svijetu, Zagrebačkog noćnog cenera i probudi ratnika u sebi.

Rezervaciju ulaznica za autobiografski dokumentarni film „Smije li ratnik plakati“ naših kolega trkača Tome, Maria i Šime možete napraviti na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/.

Link na FB event projekcije filma: https://www.facebook.com/events/182414922646355/

Trkački pozdrav!