Nakon gotovo dvije teške godine u pandemiji, čini nam se da konačno vidimo izlaz.

Osjećaj koji prevladava od ožujka prošle godine vjerojatno bi se mogao najbolje opisati kao „nesigurnost” – situacija na svjetskoj te lokalnoj razini je van svake naše kontrole. Morali smo značajno prilagoditi svoj život novonastaloj situaciji koja je utjecala na naš privatni i poslovni život, a tu su bili i potresi koji su pogađali Zagreb i okolicu.

Razne vrste izolacija također su negativno utjecale na naše psihofizičko zdravlje. Izoliran način života nas je tako udaljio kako od bliskih ljudi i prijatelja, tako i od prilika za upoznavanje novih.

Prepoznajemo optimizam kao ključan element borbe protiv neizvjesnosti. Preuzimanje kontrole u područjima života u kojima je to moguće su koraci koje možemo poduzeti kako bismo si olakšali život.

Od prošlogodišnjeg (virtualnog) Cenera situacija se poboljšala dovoljno da su mjere popustile da se odgovorno družimo na otvorenim prostorima. Stoga se nakon mnogo virtualnih druženja, konačno vraćamo na cener u centru Zagreba!

Sretni smo da možemo jubilarni 10. Zagrebački noćni cener održati te proslaviti sa svima vama na ulicama našeg grada, u uvjetima u kojima možemo brinuti manje, a uživati više.

Glavu gore – u bolja vremena koja dolaze te nasmijana lica trkača i navijača oko vas!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

>> Informacije o utrci za natjecatelje