Polaznici adidas škole trčanja, njih 200-tinjak i isto toliko kolega iz AK Perpetuum Mobile, bit će uvjerljivo najbrojnija ekipa na ovogodišnjem Ceneru. 

Adidas škola trčanja je završila za još jednu generaciju i posljednja utrka na kojoj će školarci nastupiti, prije nego nastave trenirati u klubu, bit će upravo Zagrebački cener.

  • Dosta članova ide na Cener i neopisivo su sretni zbog toga. Neki od njih su proteklih godina navijali za svoju ekipu, a sad će biti među natjecateljima. Oduševljeni su posebnom atmosferom na utrci i ozbiljno se pripremaju – čak se kupuju i fluorescentni ruževi, kako bi se uistinu zabljesnulo na utrci 😃 – rekla je Ivana Svetić Kasović, glavna trenerica u adidas školi trčanja. 

29602684183_52ac92fa63_o

Bez obzira što je riječ o početnicima koji tek slave svoj prvi trkački rođendan, odlazak na utrke je pozitivno i poželjno iskustvo. 

  • Na utrkama vlada neka posebna pozitivna atmosfera, andrenalin, okupi se mnoštvo ljudi. Utrka je također i borba sa samim sobom kad postane teško jer utrke ipak pričaju neku svoju priču. Iznimno me veseli što se veliki broj školaraca “navukao” na utrke, pa se tako već prijavljuju utrke za sljedeću godinu. Uglavnom, polaznici se rekreiraju, druže, putuju i vesele se nastavku treniranja u klubu – zaključila je Ivana. 

top_cener2015-5

Nakon završetka škole, polaznici mogu nastaviti trenirati u AK Perpetuum mobile. Glavni trener u klubu, Vedran Lozanov je naglasio kako je Cener utrka kojom seu klubu završava sezona.

  • Iako je Cener na kraju trkačke sezone kada su u pravilu ljudi već pomalo i umorni od utrka, ipak se svi vesele ZG Ceneru jer je utrka postala kultna. Utrka je posebna i zbog predivne lokacije, odnosno strogog centra grada te trčanja noću – naglasio je Vedran.