Drage naše Cenerašice i Ceneraši,

sjećate se kako je prethodnih godina na stazi dolazilo do gurkanja i preticanja među sudionicima? Ove godine uvodimo novosti kojima pokušavamo riješiti taj izazov, a kako biste vi trkači što brže i jednostavnije došli do cilja.

U želji da nam staza Zagrebačkog noćnog cenera bude što protočnija i brža, a u dogovoru s Policijskom upravom zagrebačkom, Sektorom za promet grada Zagreba, Zagrebačkim cestama i ZET-om, ove godine u trasu utrke unosimo neke promjene za koje vjerujemo da će je učiniti još kvalitetnijom i atraktivnijom.

Izgled staze 2018.

Noviteti su sljedeći:

  • trkači će umjesto dosadašnjih 3 kruga trčati 2 kruga
  • početak prvog kruga je produžen na istok do Trga žrtava fašizma
  • krug je na zapadu produžen do Ulice Republike Austrije
  • start utrke je na istočnom kolniku Zrinjevca, a ne na zapadnom kao prijašnjih godina

Ovim promjenama dobit ćemo 2 kruga (prvi od 5.8, a drugi od 4.2 km) čime umanjujemo problem pretjecanja sporijih trkača od strane bržih. Da se razumijemo, pretjecanja će biti i ove godine, ali u znatno manjoj mjeri što nam je bio glavni razlog uvođenja ovih promjena.

Bez brige, ovo je i dalje naš stari dobri Cener, samo ove godine malo bolji. 🙂

Cener je utrka za sve i želimo poštivati sve naše trkače, kako one najbrže tako i one najsporije, bez obzira na tempo kojim trče. No i dalje apeliramo na sporije trkače da trče desnom stranom staze, a da lijevu (unutarnju stranu) ostave bržim trkačima.

Limit utrke je i dalje 75 minuta nakon čega se otvaraju cestovni i tramvajski promet, a preostali trkači na stazi moraju nastaviti trčati na nogostupu kako bi se promet mogao nesmetano odvijati, a mi ih nestrpljivo čekamo u cilju. 😉

Okrepne stanice bit će na dosadašnjoj lokaciji u blizini Britanskog trga, tj. na 3.3 i 7.5 km te u cilju utrke na Zrinjevcu (koji je ostao nepromijenjen).

Nadamo se da će vam ove promjene pomoći da maksimalno uživate u utrci.

Zahvaljujemo vam na razumijevanju!

Nedeljko Vareškić
direktor utrke

– – – –

DETALJNA POJAŠNJENJA STAZE

Prvi dio staze (0 – 2. kilometra) – od starta do ulaska u prvu krug

Prvi krug (2. – 6.2 kilometar)

Drugi krug i ulazak u cilj (6.2 – 10. kilometar)