Ako ju poznate s malih ekrana i pratite njezin rad, onda niste mogli propustiti brojne intervjue u kojima je spominjala da joj je trčanje promijenilo život. Doslovno. Ako pak trčite, onda ste ju mogli vidjeti na treninzima na Savskom nasipu ili na utrkama. A upravo joj je jedna od dražih (ako ne i najdraža!) Zagrebački noćni cener. Nama je ovo bilo dovoljno da ju “proglasimo” ambasadoricom ovogodišnjeg Cenera. 

Nevena je rođena i živi u Zagrebu, a staza koja je izmijenjena ove godine će joj prolaziti – ispod prozora. 

  • Radujem se svakom Zagrebačkom noćnom ceneru jer mi je to jedna od dražih utrka, em se trči 10 km, em kroz centar Zagreba. Ove godine se posebno veselim novoj trasi koja mi prolazi ispod prozora – rekla je Nevena. 

20161011-cener-najava-1

A nova staza ove godine uključuje i Trg bana Jelačića, Ilicu, Britanski trg… dakle strogi centar grada.

  • Divno je trčati kroz centar grada jer se redovito na ulicama okupe i poznati i nepoznati navijači. A nova trasa će omogućiti i neke nove ljude i veselje na ulicama centra Zagreba. Posebno se veselim muvanju i gužvi poslije utrke je svi trkači završe na mjestima u blizini na pivi ili soku 🙂 

U ovakvoj atmosferi nije ni čudo da je Nevena otrčala svoj osobni rekord na prošlom Ceneru.

  • Bit će teško nadmašiti prošlogodišnji PB ( 52 minute), ali čemu trčati ako si uvijek ne zadaješ neke nove ciljeve? Zato se i ove godine veselim novom PB-u – optimistična je Nevena. 

Još jedna novost je da će Nevena ove godine Cener trčati – u paru. Naime, na trčanje je navukla i svog “friškog” supruga Maka Vejzovića kojem će Cener biti prva utrka.

  • Nakon brojnih frendica, napokon sam i muža nagovorila na trčanje, tako da će ovogodišnji Cener i službeno biti njegova prva utrka. Prošle godine je navijao, a sad će i on trčati. Jedva čekam da doživi sve ono divno što trkači osjećaju kad napokon prođu kroz cilj. 

20161011-cener-najava-5

Nevena nije imala nikakve posebne pripreme za Cener, nakon što je završila adidas školu trčanja, nastavila je redovito trenirati u Atletskom klubu Perpetuum Mobile.

  • Trudim se ići na svaki trening preko tjedna, a malo markiram dužine vikendom. No trudim se nadoknaditi propušteno, ako već ne stignem na trening na nasip. Često trčim sama, ali ipak najviše volim sa svojim klubom.

Iako ima brojne poslovne i privatne obaveze, Nevena uvijek nađe vremena za trčanje.

  • Neću nikada prestati trčati, unatoč brojnim poslovnim obavezama. Trčanje je moja ljubav! Zbog trčanja si izgledam bolje, pretvorila sam se sva u mišiće ali važnije su mi psihičke promjene: smirenija sam, znam kanalizirati stres, imam jaču moć koncentracije. U svakom slučaju preporučam: počnite trčati!

Evo, možda vas Zagrebački noćni cener inspirira na to da se počnete baviti trčanjem, ako još ne trčite. A do tada, svakako dođite navijati za Nevenu, Maka i ostalih 2300 natjecatelja koji 6.11. u 19 sati startaju u parku Zrinjevac.