(Ne)prilike su nas okrenule na trčanje virtualnog izdanja Zagrebačkog noćnog cenera, dok smo onaj pravi morali ostaviti za 2021. No naši sjajni sponzori nisu odgodili i svoje vrijedne nagrade za 2021.  već ih odlučili dati najboljim sudionicima na virtualnom „Ceneru po kvartu“!

To znači da nagrade Garmin, Hervis i Farmacia možete osvojiti samostalnim trčanjem Cenera ALI moramo naglasiti jednu važnu stvar – FAIR PLAY.

FAIR PLAY širok je pojam no ovdje ćemo se osvrnuti posebno na jedan od aspekata fair playa koji mora biti zadovoljen kako bi vaš rezultat bio prihvaćen za ovaj nagradni fond: ukupno akumulirani uspon (eng. ascent) mora otprilike biti jednak ukupno akumuliranom spustu (eng. descent). Dozvoljena razlika je +/- 50 metara akumulirane nadmorske visine. Također potrebno je priložiti trčanje po segmentima.

Prva 3 natjecatelja i natjecateljice koji žele ući u nagradni fond, morat će nam dostaviti GPX zapis ili link na Strava/Garmin aktivnost iz kojih je vidljiv visinski profil aktivnosti kao i trčanje po segmentima.

Ukratko svatko tko trči Cener, a posebno oni koji ulaze u top 3 u kategorijama muškarci i žene, moraju moći potvrditi svoje trčanje prema navedenim parametrima. Doista nije fer da nagradu osvoji netko tko je primjerice trčao cijelim putem nizbrdo sa Sljemena, dok je drugoplasirani trčao po gradskim ulicama. Ovdje se oslanjamo na fair play i natjecateljski duh ali i dokaze. Ukoliko nećete moći dokazati svoj rezultat po traženim parametrima nažalost ne ulazite u nagradni fond Cenere!

Stoga ćemo, nakon što upišemo sve rezultate poslane do nedjelje 8.11. u 23:59, povratno se javiti prvim deset u kategoriji muškarci i prvim deset u kategoriji žene te tražiti dodatne informacije o samoj aktivnosti. Vjerujemo kako neće biti slučajeva u kojem je netko prevarom pokušao doći do nagrade no svejedno moramo provjeriti kako bi oni koji to doista zaslužuju dobili nagrade.

Konačno proglašenje prvih 10, koji ulaze u nagradni fond, na virtualnom Ceneru po kvartu biti će u četvrtak 12.11.!

A sada više o nagradama virtualnog „Cenera po kvartu“ 🙂

GARMIN

  • 1 X Forerunner 245 za 1. muškarca iz Hrvatske
  • 1 x Forerunner 245 za 1. ženu iz Hrvatske

Napomena! Prema uvjetima Garmina dobitnik i dobitnica moraju dokazati prebivalište ili boravište u Hrvatskoj.

Garmin Forerunner 245

 

HERVIS

  • Poklon bon 1500 kuna za 1. muškarca i 1. ženu
  • Poklon bon 1000 kuna za 2. muškarca i 2. ženu
  • Poklon bon 500 kuna za 3. muškarca i 3. ženu

Bonovi se mogu iskoristiti u bilo kojoj Hervis prodavaonici u Hrvatskoj uz predočenje posebnog poklon bona.

FARMACIA

Nagrade za prvih 10 muškaraca i prvih 10 žena!

  • Farmacia Running kit za 1. mjesto muškarac i žena
  • Farmacia i Almagea poklon paketi za 2. do 10. mjesta muškarci i žene

Farmacia poklon paketi

 

NSK DIGITALNI LABORATORIJ

Posebne ZG cener medalje koje je izradila ekipa iz DigiLaba na 3D printeru za 1., 2. i 3. mjesto muškarci i žene.

3D isprintane medalje Digitalnog laboratorija Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Vremena za trčanje i slanje rezultata imate do nedjelje 8.1. u 23:59 i ne morate trčati samo jednom već to možete učiniti koliko god puta želite te nam poslati rezultat koji je najbolji.

Svoje nagrade, ako ste iz Zagreba, moći ćete preuzeti u periodu od 9.11. do 13.11. na lokaciji Ulica kralja Zvonimira 58, Zagreb. Ako živite izvan Zagreba, nagrade ćemo vam poslati poštom u navedenom periodu.

Sretno svima!