Gotovo pola tone mandarina će prijeći put od Opuzena do zagrebačkog Zrinjevca zahvaljujući tvrtki Mandarinet, voćnom sponzoru ovogodišnjeg Cenera. 

Mandarinet je mreža mandarina (i ostalih agruma) koja je nastala s osnovnom vizijom i željom da proizvođači voća ostvare izravni kontakt s krajnjim kupcem. Tako je ideja Mandarineta krenula u interakciji s mnogim ljubiteljima voća i sportašima koji su probavajući svježe neretvanske plodove, bili oduševljeni njihovom sočnošću i punoćom života. Upravo je neusporedivost okusa i doživljaja svježih plodova s onima iz, primjerice, supermarketa bila svojevrstan pokretač i nit vodilja projekta Mandarinet.

mandarinet-5

Trčanje i sportaši, te hladna jesenska noć Zagrebačkog noćnog cenera bit će idealno mjesto za gotovo pola tone mandarina iz Opuzena. I trkačima i navijačima će svježe mandarine zasigurno biti najdraža okrepa koja će ih razbuditi, te im osigurati potrebne svježe vitamine na okrepnoj stanici u ciljnoj zoni.

Svježe i zdravo voće, kojem Mandarinet posebnu pažnju posvećuju u svim fazama rasta i razvoja, razveselit će i uljepšati dan i najzahtijevnijem nepcu, a blagotvoran učinak na zdravlje organizma je neupitan. Zato što prije posjetite https://www.facebook.com/Mandarinet i naručite svoju porciju najsvježijih i najzdravijih vitamina za hladno zimsko razdoblje pred nama. 

Mandarinet u ponudi imaju gotovo sve vrste agruma koji rastu u Dolini Neretve: od najranijih mandarina koje dozrijevaju krajem rujna do više vrsta naranača do početka veljače. U toj paleti šarolikog voća nalaze se još klementinelimunigrejpovikumkvatikiwi …

mandarinet-4

Mandarinet voće do korisnika dolazi svježe, izravno s grane, bez dodatnog skladištenja i nepotrebnog tretiranja pesticidima nakon branja. Kora ovih agruma je također pogodna za jelo te se može koristiti u pripremi kolača i slastica, te pripravi sredstava za grlobolju, protiv prehlade i slično.

I zato je misija Mandarineta ubrati voćku s grane i dopremiti je do stola potrošača unutar 48 sati, što i nije jednostavan zadatak, ali je osmijeh na licu i okus na nepcu krajnjeg korisnika dovoljna nagrada za trud Mandarinet tima.