Dragi naši Ceneraši, nadamo se da se polako pripremate jer nam je najomiljenija zagrebačka utrka tik pred vratima. Za točno tjedan dana, 12. rujna u podne otvaramo prijave za startne brojeve. Činjenica da su prošle godine bili rasprodani u rekordnom roku od 8 sati, samo potvrđuje da je Zagrebački noćni cener najiščekivanija utrka u regiji.

Ove godine očekujemo ništa manju navalu, stoga pripremite prstiće i ugrabite svoj startni broj na vrijeme!

Ulice grada donose svakojake priče, a mi smo vam ove godine odlučili ispričati jednu umjetničku. Svi se slažemo da je Street art neizostavni detalj koji gradu daje poseban urbani ‘štih’; moderna umjetnost koja se ne nalazi u muzeju već odmah iza ugla te je često podcijenjena upravo iz tog razloga jer je naočigled svima. Zato ove godine želimo da trkači, kao i svi građani dožive tu modernu kulturu kroz ljubav prema trčanju, stoga ćemo ih odvesti na mjesta koja su ponovno oživjela zahvaljujući upravo uličnoj umjetnosti. Svaki tjedan otkrivat ćemo nove lokacije, igrati nagradne igre te postati Street artisti barem na jedan dan.

Očekuje vas pregršt noviteta i iznenađenja – imati ćete priliku družiti se sa Street art umjetnicima, čuti njihovu stranu priče, pokoji savjet, anegdotu te sami pokušati naslikati svoje osobno umjetničko djelo.

Stoga pozivamo sve vas da, 04. studenog budete dio ovogodišnjeg Cenera i ostavite svoj trag. Neki će to učiniti bojama, dok će drugi ostaviti svoj trag na asfaltu. Na vama je samo da ponesete dobru volju, malo kreativnosti i puno mašte… A prije svega, tenisice za trčanje!

Sve pojedinosti o utrci možete pročitati na linku: https://www.cener.hr/2018/2018-informacije-o-utrci/, za nove informacije o događanjima pratite nas na Facebook-u i Instagram-u: facebook.com/ZGcener/ i instagram.com/zgcener/.

#OstaviTrag
#ZGcener