Jubilarno – 1 godina (9.)  izdanje Zagrebačkog noćnog cenera ima čast i zadovoljstvo surađivati s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom i to posebno s novim programom za digitalne tehnologije!

Kao što DigiLab podržava Cener tako i Cener podržava rad ovog sjajnog laboratorija koji je zamišljen kao centar digitalne revolucije i središnje mjesto za primjenu i razvoj digitalnih tehnologija i kompetencija knjižnica Republike Hrvatske. Rezultat je nastojanja središnje hrvatske knjižnice da ispuni svoju ulogu u osiguravanju dostupnosti i korištenja digitalnih tehnologija te poticanja učenja, rada i kreativnosti.

Cilj Digitalnog laboratorija NSK je poticati kulturu inovacija te novim generacijama korisnika i knjižničara osigurati siguran prostor za upoznavanje i eksperimentiranje s novim tehnologijama. Pod inkluzivnim i društveno osjetljivim motom “Digitalne tehnologije dostupne svima”, Laboratorij djeluje kao fizički (makerspace) i virtualni prostor, s naglaskom na tri osnovne razine: usluga, edukacija, razvoj. Digitalni laboratorij potiče kulturu inovacija i cjeloživotno obrazovanje svih građana kao bi mogli aktivno i ravnopravno sudjelovati u digitalnom društvu budućnosti.

Uz sve navedeno treba dodati i kako će se ekipa iz DigiLaba potruditi na 3D printeru isprintati plakete za pobjednike utrka “Cure trče Cener” i “Dečki trče Cener”. Uskoro donosimo više o tome kako izgleda sama izrada u 3D tehnici.

Sigurni kako je ovo samo početak jedne duge suradnje između DigiLaba i Cenera u promociji kulture upotrebe digitalnih tehnologija u Zagrebu.