Sretni smo što ove godine možemo održati utrku usprkos pandemiji koronavirusom koja je još uvijek tu oko nas i koja uvelike mnogo toga određuje.

No sama činjenica da ćemo imati utrku ne znači da i dalje ne trebamo brinuti o sebi i paziti na druge.

Stoga smo izradili dokument COVID-19 protokol u kojem smo detaljno razradili organizaciju utrke, a pri tome uvažavajući preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a navedeni dokument je odobrila epidemiološka služba Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

⚠️ FIZIČKA DISTANCA I MASKE ⚠️

Već smo odavno naučili da je najbolja mjera fizička distanca te vas molimo da je se pridržavate. Tamo gdje to nije moguće (prostor podjele startnih brojeva, startna zona) dužni ste nositi masku na licu. Također, prilikom ulaska u prostor podjele startnih brojeva (Europski dom, Jurišićeva ulica 1, 1. kat) dezinficirat ćete ruke kao što ste to napravili tisuću puta do sada 😉

I zadnja vrlo važna stvar – u startnu zonu dođite 5 minuta prije starta, a do tada se zagrijavajte na trgu i okolnim ulicama.

Prenosimo vam i poruku Stožera civilne zaštite Grada Zagreba:

“Temeljem pozitivnog mišljenja epidemiologa na priloženi COVID protokol,  Stožer civilne zaštite Grada Zagreba suglasan je s održavanjem sportskog događanja bez gledatelja i uz preduvjet poštivanja navedenih epidemioloških mjera. Apeliramo na odgovorno ponašanje svih sudionika događanja!”