Bojan Meglić je osvojio gratis startni broj kliknuvši 1000. Like na Facebook stranici Zagrebačkog Cenera. Iako zahvalan na nagradi, odmah napominje: ”I da nisam dobio nagradu prijavio bih se na utrku za osam dana.”

bojan

Naš dobitnik Bojan, osim što je bio sretne ruke (ili bolje reći palca), jako je dobro informiran o ovogodišnjem Ceneru, pa je već planirao prijaviti se na utrku 22. kolovoza kada počinje prvi krug prijava.

  • Bio sam ugodno iznenađen kada sam saznao za nagradu, iako mi je bio čudan osjećaj jer sam prvi puta nešto osvojio! – skroman je Bojan.

Kada ove godine 6. studenoga stane na start Cenera, bit će mu to treći put za redom. Nije bilo šanse da ga propusti.

  • Iz Zagreba sam i zato mi je poseban gušt trčati doma i to u samom centru grada. Publika je mnogobrojna i glasna, vidim i neke meni poznate navijače i to me sve tjera da dam i više od trenutnog maksimuma.

Trkačima, početnicima ili već aktivnim rekreativcima savjetuje da nikako ne propuste iskustvo trčanja noćnog Cenera.

  • Dužina od 10 km se može istrčati relativno lako, a atmosfera je uistinu poticajna, naime glasna publika s kojom imaš stalni doticaj ”nosi” te do ulaska u cilj kada svi dobiju medalju za uspomenu. Nadalje, Cener se trči u idealnim vremenskim uvjetima (osim ako nema padalina), pa tako jesenska temperatura omogućuje postizanje dobrih rezultata.

Bojan nije zaboravio pohvaliti i organizatore i atmosferu koja se stvara prije i nakon utrke.

  • Organizacija je odlična, prije početka utrke obilazim štandove sponzora, imam šator gdje ostavim stvari, dobijem svijetleću narukvicu. Za vrijeme i nakon utrke nema problema s okrijepom i rezultatima koje odmah vidim.

Bojan ima 43 godine, a prvi susret s trčanjem, točnije joggingom, bio je još u studentskim danima. Prava ljubav prema trčanju se probudila u proljeće 2014. godine i nakon redovitih treninga je istrčao svoju prvu utrku na Zagrebačkom polumaratonu. Druga utrka mu je bila Cener.

Tijekom zadnje dvije godine je broj utrka, kao i pretrčanih kilometara naglo narasao, pa tako Bojan mjesečno pretrči od 140 do 170 km, te otrči oko 12 utrka godišnje. Trčanje mu je prvenstveno bitno zbog zdravstvenih razloga i održavanja kondicije jer radi uredski posao koji zahtijeva mnogo sjedenja.

  • Odgovara mi trčanje koje ipak zahtijeva određena odricanja, većinom u večernjim satima, ali uz podršku supruge i kćeri idem u nove pobjede – zaključio je Bojan.

Intervjuirala: Ivana Bare