Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT
organizira atletsku utrku

10. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

nedjelja, 07. 11. 2021. u 19 sati
NOVA LOKACIJA: Trg bana Josipa Jelačića, Zagreb

Svlačionica i garderoba: Ove godine na utrci nemamo svlačionice ni garderobu zbog epidemioloških razloga.
Toaleti: Kemijski toaleti bit će postavljeni u startno/ciljnom području, a u blizini je i javni WC u Cesarčevoj ulici.
Dužina staze: 10 km
Vremenski limit utrke: 1:15 h

Staza utrke:

 • Trče se dva kruga.
 • Prvi krug je nešto duži (6,2 km) jer u početku idemo na istok do Trga žrtava fašizma, a drugi je identičan krugovima koje smo trčali prijašnjih godina.
 • START: start utrke je na centralnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića (“kod konja”) i trči se prema istoku u Jurišićevu ulicu.
  • 1. krug: Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Držislavova – Trg žrtava fašizma (NOVO!: trči se oko trga) – Račkoga – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića
  • 2. krug: Trg bana Jelačića – Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića
 • CILJ: cilj utrke je na istom mjestu gdje je i start!

Klikni za uvećani prikaz!

Promet: Cestovni i tramvajski promet bit će na svim dijelovima staze u potpunosti zaustavljen u periodu od 19:00 – 20:15 sati.

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (okrepom) bit će postavljena kod Britanskog trga, u Ilici ispred kućnih brojeva 73-77 te u cilju utrke.

Startne zone: Natjecatelji će na startu biti raspoređeni u 4 startne zone prema ciljanom rezultatu kojeg su izabrali prilikom prijave na utrku.

 1. zona: do 45:00
 2. zona: od 45:01 do 55:00
 3. zona: od 55:01 do 1:05:00
 4. zona: od 1:05:01 do 1:15:00

Virtualni Cener  – Glavu gore!

Interes natjecatelja za utrku je puno veći od broja trkača koje možemo prihvatiti na stazi, a i okolnosti su se značajno promijenile od 2019. kada smo se zadnji put vidjeli na startu utrke. Stoga ćemo i ove godine uz pravu cestovnu utrku imati i virtualno izdanje koje će trajati točno tjedan dana – od 07. 11. 2019. od 19 sati do 14. 11. 2021. do 19 sati.

Kako sudjelovati na virtualnoj utrci? Pa vrlo jednostavno. U navedenom vremenskom okviru istrčite 10 km te nam na našu email adresu (info@cener.hr) pošaljite screenshot aplikacije kojom ste mjerili vrijeme i udaljenost (mora biti najmanje 10 km). Mi ćemo vaše ostvareno vrijeme ubaciti u poredak virtualne utrke.

VAŽNO! Sudionicima virtualne utrke koji nisu iz Zagreba, startne pakete šaljemo poštom ISKLJUČIVO na adresu u Republici Hrvatskoj, a sudionici iz Zagreba startni paket preuzet će kao i sudionici cestovne utrke.

Novo! Timska utrka

Novost ovogodišnjeg izdanja utrke je uvođenje timske utrke pod sloganom “zajedno smo (valjda) jači”. 🙂

Evo što vam je činiti:

 1. okupite ekipu/tim od minimalno 10 osoba (da, može ih biti i više). Timovi mogu biti istospolni ili mješoviti no pobjednički tim je samo jedan!
 2. svatko se samostalno prijavi, plati i dobije svoj startni broj (a možete i firmu nažicati da vam plati startninu) 😉
 3. mi ćemo u tjednu pred utrku otvoriti posebni prijavni obrazac u kojem će nam kapetan tima reći koji sve startni brojevi tj. osobe ulaze u njegov/njen tim
 4. nakon što istrčite Cener, mi zbrajamo vaše rezultate (prvih 10 najbržih u timu) i tako dobijete svoj timski rezultat koji onda ide u timski poredak
 5. tim koji bude imao najbolji rezultat je pobjednik timske utrke i osvaja poseban pehar

Dakle, za ovo jubilarno 10. izdanje utrke tražimo tim od 10 najbržih!

Je li vaša ekipa spremna zauzeti timski tron?

🏆 ⬅️ 🏃🏃🏃🏃‍♀️🏃🏃‍♀️🏃🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

 

Startni paket 2021.

Svaki natjecatelj/ica plaćanjem kotizacije dobiva:

 • ZG cener finišersku medalju
 • ZG cener pamučnu majicu
 • ZG cener sportsku maramu
 • poklon bon s 20% popusta za jednokratnu kupnju u trgovinama HERVIS
 • poklone sponzora
 • organiziranu okrepu na stazi i u cilju utrke *
 • elektronsko mjerenje vremena i obradu rezultata *
 • personalizirani startni broj *

* Ne dolazi u startnom paketu virtualne utrke.

Epidemiološke mjere

Utrka će se organizirati sukladno propisanim Odlukama Stožera civilne zaštite RH za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom, preporukama HZJZ te mjerama koje za ovo događanje budu na snazi neposredno pred održavanje utrke, a koje odredi Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Epidemiološke mjere za ovu utrku objavit ćemo na ovoj web stranici čim nam ih nadležne institucije dostave.

VAŽNO! Imajte na umu da je moguće da će epidemiološke mjere dostavljene od nadležnih institucija zahtijevati da se za preuzimanje startnih paketa te nastup na utrci predoči EU digitalna COVID potvrda ili negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72 sata) ili negativan nalaz brzog antigenskog testa – BAT na SARS-CoV-2 (ne stariji od 48 sati), potvrda o cijepljenju ili potvrda o preboljenju. No, kao što smo gore naveli to nam niti jedna nadležna institucija nije mogla potvrditi u trenutku otvaranja prijava za utrku (22.9.2021.).

ZG cener majica i marama za trčanje

Nakon što smo u prethodna tri izdanja utrke u startni paket stavljali kvalitetne Joma tehničke majice za trčanje, odlučili smo se za predah i (kao i 2017. godine) u startni paket ubaciti kvalitetnu SOL’s majicu koju i dan-danas vidimo u gradu kako je nosite.

Muške majice su klasični kroj (provjerite veličinu), dok su ženske strukirane (provjerite žensku veličinu).

Uz majicu s novim (zlatnim) vizualom, u startnom paketu dolazi i ZG cener trkačka marama. Slobodno umirovite svoju staru, a u outfit ubacite novu Cener maramu.

 

Prijava na utrku

Prijava za nastup na utrci otvara se u četvrtak 23. 9. 2021. u 10:10 sati i trajat će do popunjenja startne liste.

Rok za plaćanje kotizacije je do 30. 09. 2021. u 23:59 sati. Uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje, a bit će izvršena sutradan.

Ukoliko se u zadanom vremenskom roku ne izvrši uplata, prijava postaje nevažeća. Stoga ne zaboravite na vrijeme uplatiti kotizaciju!

> > PRIJAVNI OBRAZAC < <

 

Kotizacija za nastup na utrci

 • cestovna utrka: 180 kn
 • virtualna utrka: 130 kn

NAPOMENE:

 • Nakon što izvršite uplatu, ona će biti evidentirana u sustavu u najkraćem mogućem roku. Zbog očekivanog velikog broja istovremenih uplata, evidentiranje može potrajati i do 5 dana od trenutka vaše uplate pa vas unaprijed molimo za strpljenje.
 • Nakon što evidentiramo uplatu, na vašu email adresu dobit ćete obavijest te ćemo vas uvrstiti na startnu listu.
 • Ispunjavanje prijavnog obrasca ne osigurava vam mjesto na utrci. Mjesto se osigurava plaćanjem kotizacije u navedenom propisanom roku.

Promjena vlasnika startnog broja

Zahtjev za promjenu vlasnika startnog broja upućuje trenutni vlasnik startnog broja na email adresu info@cener.hr. U poruci navedite ime i prezime te email adresu osobe kojoj poklanjate/prodajete svoj startni broj. U ovom slučaju mi ne vršimo povrat uplaćene kotizacije nego to ostavljamo vama da riješite između sebe. Novi vlasnik broja obavezan je ispuniti prijavni obrazac putem linka kojeg će od nas dobiti e-mailom.

Ukoliko promjenu zatražite nakon 24. 10. 2021. u 23:59 h novi vlasnik neće imati personalizirani startni broj, trčat će sa startnim brojem na kojem će biti otisnuto vaše ime. No, na ciljnoj listi će biti njegovo ime. I u ovom slučaju ostaje obveza ispunjavanja prijavnog obrasca prije podizanja startnog paketa od strane novog vlasnika zbog ažuriranja podataka u bazi natjecatelja.

VAŽNO! Natjecatelji koji prodaju/poklanjaju svoj startni broj, moraju nas o tome obavijestiti na info@cener.hr. Nama je OK da to radite, ali zbog epidemiološke situacije moramo imati ažurnu evidenciju tko nosi koji startni broj.

 

Povrat uplaćene kotizacije

Povrat uplaćene kotizacije moguć je isključivo ukoliko je uz plaćanje kotizacije uplaćena i naknada za “Osiguranje od odustajanja od nastupa na utrci od strane natjecatelja” u iznosu od 30 kn. U ovom slučaju vrši se povrat iznosa kotizacije, bez uključenog iznosa naknade. Zahtjev se može podnijeti najkasnije do 14. 11. 2021. u 23:59 sati na info@cener.hr.

U slučaju da natjecatelj želi odustati od nastupa na utrci, a nije uplatio naknadu za “Osiguranje od odustajanja od nastupa na utrci od strane natjecatelja“, povrat kotizacije nije moguć, ali se natjecatelj može prebaciti na virtualnu utrku. Zahtjev za prebacivanje na virtualnu utrku može se podnijeti najkasnije do 13. 11. 2021. u 23:59 sati na info@cener.hr.

 

Lista čekanja

Nakon zatvaranja prijava, otvorit ćemo listu čekanja i startna mjesta ponuditi osobama s liste čekanja prema redoslijedu ispunjavanja obrasca ukoliko se oslobodi neko mjesto sa startne liste.

Podaci za plaćanje kotizacije

Podatke i upute za uplatu kotizacije dobit ćete na e-mail adresu nakon uspješnog ispunjavanja prijavnog obrasca. Provjerite svoj inbox ili pretinac s neželjenom poštom (spam/junk folder ili pod Promotions).

Jedan od najvažnijih podataka je broj vaše prijave (eng. reference number) koji je poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije pa vas molimo da ga zapamtite/zapišete i upišete pod “Poziv na broj” prilikom plaćanja kotizacije.

I ove godine smo, osim uobičajenog načina plaćanja na žiro-račun, osigurali i on-line kartično plaćanje VISA , MASTERCARD i DINERS karticama te putem PayPala, a upute za to dobit ćete u emailu nakon ispunjavanja prijavnog obrasca.

 

Neodržavanje utrke

Ukoliko zbog više sile ili epidemiološke situacije državne i/ili gradske vlasti zabrane tj. ne izdaju dozvolu za održavanje utrke, organizator će natjecateljima omogućiti:

 • prebacivanje uplaćene kotizacije na iduće izdanje utrke (2022.)

ili

 • povrat uplaćene kotizacije umanjen za 5 kn (troškovi  banke)*

Povrat sredstava može se izvršiti isključivo osobi koja je izvršila uplatu kotizacije, bez obzira za koga je osoba uplatila kotizaciju. Povrat sredstava izvršit ćemo najkasnije do 07. 12. 2021.

* Za online uplate (PayPal ili kartično plaćanje) vršimo 100% povrat.

Preuzimanje startnih paketa

Lokaciju preuzimanja startnih paketa objavit ćemo naknadno.

Termini preuzimanja startnih brojeva

 • petak, 5. 11. 2021. od 15 – 19 sati
 • subota, 6. 11. 2021. od 10 – 18 sati
 • nedjelja, 7. 11. 2021. od 12:00 do 19:00 sati (samo za natjecatelje koji na utrku dolaze izvan Zagreba)

Natjecatelji virtualne utrke iz Zagreba svoj startni paket također podižu u gore navedenim terminima.

Natjecatelji virtualne utrke koji nisu iz Zagreba svoj će startni paket dobiti poštom na kućnu adresu ISKLJUČIVO na adresu u Republici Hrvatskoj (ne dostavljamo izvan granica RH!).

NAPOMENA: Maloljetnici od 15-18 godina starosti na preuzimanje startnih paketa dolaze s roditeljem/starateljem koji mora potpisati “Izjavu sudionika o odricanju odgovornosti“.

LIVE! rezultati

Mjerenje vremena i obrada rezultata natjecatelja vršit će se elektronski uz pomoć jednokratnih čipova ugrađenih u startni broj svakog natjecatelja. Stoga vas molimo da startni broj ne presavijate kako ne biste oštetili čip koji se nalazi na njegovoj poleđini.

VAŽNO! Utrka će imati tzv. “gun start“, a to znači da je start svih trkača u istom trenutku bez obzira koliko je trkač udaljen od startne linije. U konačnim rezultatima natjecatelji će moći doći i do informacije o svome “chip vremenu”, no poredak se vrši na osnovu “gun starta”.

Na internetskoj stranici www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2021/rezultati/ bit će moguće uživo praćenje rezultata utrke. To znači da će odmah po ulasku u cilj ostvareni rezultat svakog natjecatelja biti vidljiv na toj internetskoj adresi.

Rok za prigovore na neslužbene rezultate je 24 sata od završetka utrke nakon čega ćemo rezultate proglasiti konačnim i službenim. Eventualni prigovori dostavljaju se na email adresu info@cener.hr.

Pohvalite se na Facebooku svojim rezultatom odmah nakon prolaska kroz cilj! Link na Facebook share čekat će vas na www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2021/rezultati/

Nagradni fond za pobjednike

Nagradni fond u poklon bonovima osigurao je sponzor HERVIS:

1. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.500 kn
2. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.000 kn
3. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 500 kn

1. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.500 kn
2. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.000 kn
3. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 500 kn

Nagrade (poklon bonovi) će se uručiti na ceremoniji proglašenja pobjednika, čemu prethodi rok za eventualne žalbe na rezultate koje se podnose istoga dana organizatoru utrke na licu mjesta. Ukoliko dva ili više natjecatelja završe utrku s istim rezultatom i zauzmu jedno od prva tri mjesta, nagradni fond za to mjesto se dijeli na jednake dijelove.

 

Napomene

 • Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i izdržljivost, a to potvrđuju ispunjavanjem prijavnog obrasca te preuzimanjem startnog broja.
 • Organizator ne snosi odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vrijeme održavanja utrke.
 • Natjecatelji pristaju biti snimljeni zvučno, video i slikovno bez ograničenja. Snimljeni materijal organizator smije koristiti za promociju svoga rada.
 • Trčanje sa psima nije dozvoljeno.

Uvjeti nastupa na utrci

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca svaki natjecatelj obvezan je prihvatiti uvjete “Izjave o odricanju od odgovornosti“. Bez prihvaćanja uvjeta Izjave neće biti moguće ispuniti prijavni obrazac te slijedom toga niti nastupiti na utrci.

Natjecatelji moraju biti stari 15 ili više godina. Natjecateljima 15-18 godina starosti dozvoljeno je natjecanje uz potpisanu privolu roditelja/staratelja.

 Rekordi staze

 • žene –  Matea Parlov (2018.) –  00:34:55
 • muškarci – Mitja Krevs (2018.) –  00:31:17

NOVO! Ove godine uz malu promjenu staze vjerujemo da smo dobili i malo bržu stazu pa se nadamo i njenom novom rekordu. I za muški i za ženski novi rekord staze naš sponzor HERVIS osigurao je poklon bon u vrijednosti od 1.500 kn.