Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT
u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba
povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”
organizira gradsku noćnu uličnu atletsku utrku

8. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

nedjelja, 03.11.2019. u 19 sati

Lokacija: Trg Nikole Zrinskog (park Zrinjevac), Zagreb (pogledaj kartu)
Svlačionice: Svlačionice (šatori) se nalaze u parku J.J. Strossmayera koji je udaljen 200 m južno od Zrinjevca (pogledaj kartu)
Toaleti: Kemijski toaleti bit će postavljeni na istočnom rubu parka Zrinjevac i kod svlačionica u parku J.J. Strossmayera (pogledaj kartu)
Dužina staze: 10.000 metara
Vremenski limit utrke: 1:15 h

Trasa utrke: Trče se dva kruga. Prvi krug je nešto duži (5.8 km) jer u startu idemo na istok do Trga žrtava fašizma, a drugi je skoro identičan krugovima koje smo trčali prijašnjih godina.

 • start utrke: start utrke je na istočnom kolniku Trga Nikole Šubića Zrinskog i trči se prema jugu – južni kolnik Trga Nikole Šubića Zrinskog – zapadni kolnik Trga Nikole Šubića Zrinskog – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Držislavova – Trg žrtava fašizma (zapadni kolnik) – Račkoga – Jurišićeva (nastavljamo dalje i ulazimo u prvi krug)
 • 1. krug: Jurišićeva – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Republike Austrije – Trg Vladka Mačeka (južni kolnik) – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru)
 • 2. krug: Jurišićeva – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Republike Austrije – Trg Vladka Mačeka (južni kolnik) – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – park Zrinjevac
 • Cilj: lokacija cilja je kao i prethodnih godina u parku Zrinjevac

Kliknite za veći prikaz staze utrke

Zadnji krug završava ulaskom sa sjeverne strane parka Zrinjevac u pješačku aleju pored meteorološkog stupa prema glazbenom paviljonu – dakle cilj NIJE na istom mjestu kao i start! Ciljna ravnina je ista kao prethodnih godina. Upoznaj stazu, pogledaj kartu

Promet: Cestovni i tramvajski promet bit će na svim dijelovima staze u potpunosti zaustavljen u periodu od 19:00-20:15h.

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (okrepom) bit će postavljena (kod Britanskog trga) Ilica ispred kućnih brojeva 73-77 (okrepa na 3.3 i 7.5 km) te u cilju utrke. Pri ulasku u cilj, svaki natjecatelj će uz medalju dobiti i bočicu Kala vode.

Bočica Kala vode (i medalja) čeka vas u cilju utrke

Startne zone: Natjecatelji će na startu biti raspoređeni u 3 startne zone prema ciljanom rezultatu kojega su upisali prilikom prijave na utrku:

 • 1. zona: do 41:59
 • 2. zona: od 42:00 do 49:59
 • 3. zona: od 50:00 do 1:15:00

Budi u svemu 100%!

Nissan je i ove godine ponosni sponzor personaliziranih startnih brojeva što znači kako ćete imati mogućnost nositi svoju motivacijsku poruku na ZG cener startnom broju. Kod prijave dovršite rečenicu “100% sam….” i budite kreativni.

Trkače i navijače pozivamo u Nissanovu kupolu na Zrinjevcu gdje se mogu opremiti navijačkim rekvizitima i zagrijati se prije utrke uz “pacer” auto ZG cenera Nissan Leaf.

ZG cener majica za trčanje

Rekli ste da vam se svidjela prošlogodišnja majica, a i često vas vidimo da ih nosite na treninzima i utrkama pa smo odlučili i ove godine u startni paket staviti Joma tehničku majicu za trčanje. Izabrali smo majice španjolskog proizvođača sportske opreme Joma u crnoj boji – za žene strukirane, a za muškarce klasični kroj.

Model je isti kao prošle godine, samo je boja drugačija. No, ukoliko svoju veličinu dodatno želite provjeriti, to možete napraviti ovdje: www.joma-sport.com/en/size-chart

Uz majicu s novim vizualom, u startnom paketu dolazi i ZG cener trkačka marama. Slobodno umirovite svoju staru, a u outfit ubacite novu Cener maramu.

Prijava na utrku

Broj sudionika na utrci je ograničen na 3000 natjecatelja. S obzirom na ovo ograničenje, prijave za nastup na utrci bit će otvorene u dva prijavna roka sve do popunjenja broja sudionika (tj. natjecatelja s plaćenom kotizacijom). Prijava za nastup na utrci imat će vremenski rok u kojem treba izvršiti uplatu kotizacije. Ukoliko se u zadanom vremenskom roku ne izvrši uplata, prijava postaje nevažeća i briše se iz sustava. Ponovna prijava bit će moguća u idućem prijavnom roku – ukoliko će ga biti. Stoga ne zaboravite na vrijeme uplatiti kotizaciju.

VAŽNO: Ispunjavanje prijavnog obrasca ne osigurava vam mjesto na utrci. Mjesto se osigurava plaćanjem kotizacije u niže navedenom propisanom roku.

Prijavni rok 1.

 • otvaranje prijava: ponedjeljak 16.9.2019. u 12:00 sati
 • zatvaranje prijava: automatski po zaprimanju maksimalno dozvoljenog broja prijava
 • rok za uplatu kotizacije po zaprimljenoj prijavi: srijeda 25.9.2019. VAŽNO: uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a bit će izvršena 26.9.2019. Uplate zaprimljene nakon 25.9.2019. bit će vraćene na račun uplatitelja, a prijava izbrisana.
 • brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava prije otvaranja idućeg prijavnog roka.
 • iznos kotizacije: 180,00 kn
 • prijavni obrazac

Prijavni rok 2.

NAPOMENA: Ovaj prijavni rok se otvara samo pod uvjetom da se u prvom prijavnom roku nije popunila startna lista.

 • otvaranje prijava: utorak 1.10.2019. u 12:00 sati
 • zatvaranje prijava: automatski po zaprimanju maksimalno dozvoljenog broja prijava
 • rok za uplatu kotizacije po zaprimljenoj prijavi: prijava je pravovaljana 24 sata do kada traje rok za uplatu kotizacije. Ukoliko do navedenog roka ne izvršite uplatu, smatrat će se da ste odustali od prijave na utrku.
 • brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava.
 • iznos kotizacije: 180,00 kn
 • prijavni obrazac

NAPOMENA: Nakon što izvršite uplatu, ona će biti evidentirana u sustavu u najkraćem mogućem roku. Zbog očekivanog velikog broja istovremenih uplata u prvom prijavnom roku, evidentiranje može potrajati i do 10 radih dana od dana vaše uplate pa vas unaprijed molimo za strpljenje. Nakon što evidentiramo vašu uplatu, na vašu email adresu poslat ćemo račun i uvrstiti vas na startnu listu.

Promjena vlasnika startnog broja

Zahtjev za promjenu vlasnika startnog broja upućuje trenutni vlasnik startnog broja na email adresu info@cener.hr najkasnije do 20.10.2019. u 23:45h ukoliko novi vlasnik želi personalizirani startni broj. U poruci navedite ime i prezime te email adresu osobe kojoj poklanjate svoj startni broj. U ovom slučaju mi nećemo vršiti povrat uplaćene kotizacije nego to ostavljamo vama da riješite između sebe.

Promjena vlasnika startnog broja moguća je i nakon 20.10., ali novi vlasnik startnog broja neće imati personaliziran startni broj već će na njemu pisati ime i prezime prvotnog trkača.

Povrat uplaćene kotizacije

Zahtjev za povrat uplaćene kotizacije (za slučaj da niste našli osobu kojoj poklanjate/prodajete svoj startni broj) moguće je podnijeti ispunjavanjem online obrasca (www.cener.hr/zahtjev-za-povrat-kotizacije-2019/) najkasnije do 20.10.2019. u 23:45h. Povrat sredstava se može izvršiti isključivo osobi koja je izvršila uplatu kotizacije, bez obzira za koga je osoba uplatila kotizaciju. Povrat sredstava izvršit ćemo najkasnije do 9.11.2019.

Lista čekanja

U slučaju da se do 21.10. startna lista ne popuni, otvorit ćemo listu čekanja i startna mjesta ponuditi osobama s liste čekanja prema redoslijedu ispunjavanja obrasca. Obrazac će biti otvoren 21.10. u 12:00 sati.

Podaci za plaćanje kotizacije

Podatke i upute za uplatu kotizacije dobit ćete na svoju email adresu nakon uspješnog ispunjavanja prijavnog obrasca. Provjerite svoj inbox ili pretinac s neželjenom poštom (spam/junk folder ili pod Promotions).

Jedan od najvažnijih podataka je broj vaše prijave (eng. reference number) koji je poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije pa vas molimo da ga zapamtite/zapišete i upišete pod poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije.

SAVJET: korisnici mobilnog bankarstva mogu skenirati 2D barkod te će na taj način automatski unijeti sve podatke potrebne za plaćanje kotizacije.

VAŽNO: plaćanje kotizacije vrši se ISKLJUČIVO u HRK valuti.

Preuzimanje startnih brojeva

NOVO!! Startni brojevi preuzimat će se u prostorijama Europskog doma Zagreb Jurišićeva 1/1. kat. Ove godine se prebacujemo na drugu stranu Trga bana Josipa Jelačića u prostor koji nam pruža bolje logističke uvjete za udomiti 3.000 trkača.

Ulaz u prostor Europskog doma je besplatan za natjecatelje i njihovu pratnju.

Termini preuzimanja startnih brojeva

 • četvrtak, 31.10.2019. od 14:00 do 20:00 sati
 • petak, 1.11.2019. – NERADNI DAN, NEMA PODJELE STARTNIH BROJEVA
 • subota, 2.11.2019. od 10:00 do 19:00 sati
 • nedjelja, 3.11.2018. od 12:00 do 19:00 sati (samo za natjecatelje koji na utrku dolaze izvan Zagreba)

NAPOMENE:

 • Startni broj ne morate preuzeti osobno – može ga preuzeti netko umjesto vas uz predočenje vaše osobne iskaznice ili fotografije vaše osobne iskaznice na mobitelu ili papirnate fotokopije.
 • Maloljetnici na preuzimanje startnih brojeva dolaze s roditeljem/starateljem koji mora potpisati “Izjavu sudionika o odricanju odgovornosti“.

LIVE! rezultati

Mjerenje vremena i obrada rezultata natjecatelja vršit će se elektronski uz pomoć jednokratnih čipova ugrađenih u startni broj svakog natjecatelja. Stoga vas molimo da startni broj ne presavijate kako ne biste oštetili čip koji se nalazi na njegovoj poleđini.

VAŽNO! Utrka će imati tzv. “gun start“, a to znači da je start svih trkača u istom trenutku bez obzira koliko je trkač udaljen od startne linije. U konačnim rezultatima natjecatelji će moći doći i do informacije o svome “chip vremenu”, no poredak se vrši na osnovu “gun starta”.

Na internetskoj stranici www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2019/rezultati/ bit će moguće uživo praćenje rezultata utrke. To znači da će odmah po ulasku u cilj ostvareni rezultat svakog natjecatelja biti vidljiv na toj internetskoj adresi.

U području cilja utrke bit će postavljen LivePoint postaja na kojoj ćete prislanjanjem startnog broja na čitač moći dobiti informaciju o ostvarenom vremenu i poretku na utrci.

Rok za prigovore na neslužbene rezultate je 24 sata od završetka utrke nakon čega ćemo rezultate proglasiti konačnim i službenim. Eventualni prigovori dostavljaju se na email adresu info@cener.hr.

Pohvalite se na Facebooku svojim rezultatom odmah nakon prolaska kroz cilj! Link na Facebook share čekat će vas na www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2019/rezultati/

Startni paket za sve sudionike

Svaki natjecatelj plaćanjem kotizacije dobiva:

 • unikatnu sudioničku ZG cener medalju (u cilju utrke)
 • ZG cener tehničku majicu za trčanje
 • ZG cener sportsku maramu
 • poklon bon s 20% popusta na odabrani artikl u trgovinama HERVIS
 • 75 g Cedevitu (prah)
 • 0,5 l bočicu Kala vode (u cilju utrke)
 • Franck Coffee&GO stick (14 g) i Franck Energy Coffee stick (14 g)
 • Rio Mare Natura (56 g) ili Rio Mare Leggero (60 g)
 • Pernaton gel za masažu (4 ml)
 • Dietpharm Mg400 Active (2,2 g)
 • Multivita Energy UP (2,5 g)
 • magazin Trčanje
 • organiziranu okrepu na stazi i u cilju utrke
 • mogućnost očitanja rezultata i ostvarenog vremena na LivePoint stanici u cilju utrke
 • elektronsko mjerenje vremena i obradu rezultata
 • personalizirani startni broj (s otisnutim imenom, oznakom zone te osobnom porukom koju ćete upisati prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca – za uplate do 17.10.2019.)

Novčane nagrade za pobjednike

Ove godine imamo novčani nagradni fond u poklon bonovima koje je osigurao sponzor HERVIS:

1. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.500 kn
2. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.000 kn
3. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 500 kn

1. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.500 kn
2. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.000 kn
3. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 500 kn

Nagrade (poklon bonovi) će se uručiti na ceremoniji proglašenja pobjednika, čemu prethodi rok za eventualne žalbe na rezultate koje se podnose istoga dana pisanim putem organizatoru utrke na licu mjesta najkasnije do 19:50 sati. Ukoliko dva ili više natjecatelja završe utrku s istim rezultatom i zauzmu jedno od prva tri mjesta, nagradni fond za to mjesto se dijeli na jednake dijelove.

Satnica događaja

NEDJELJA  3.11.2019.

17:00-19:00 – Okupljanje sudionika u parku Zrinjevac i parku J.J. Strossmayera (svlačionice)
18:30 – Početak službenog programa
18:50 – Pozdravni govor gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića
19:00 – Start utrke
20:00 – Proglašenje pobjednika utrke
20:30 – Završetak programa

Napomene

 • Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i izdržljivost, a to potvrđuju ispunjavanjem prijavnog obrasca te preuzimanjem startnog broja.
 • Organizator ne snosi odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vrijeme održavanja utrke.
 • Natjecatelji pristaju biti snimljeni zvučno, video i slikovno bez ograničenja. Snimljeni materijal organizator smije koristiti za promociju svoga rada.
 • Trčanje sa psima nije dozvoljeno.

Uvjeti nastupa na utrci

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca svaki natjecatelj obvezan je prihvatiti uvjete “Izjave o odricanju od odgovornosti“. Bez prihvaćanja uvjeta Izjave neće biti moguće ispuniti prijavni obrazac te slijedom toga niti nastupiti na utrci.

 Rekordi staze

 • žene –  Matea Parlov (2018.) –  00:34:55
 • muškarci – Mitja Krevs (2018.) –  00:31:17