Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT
organizira gradsku noćnu atletsku utrku

9. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

nedjelja, 08. 11. 2020.
NOVA LOKACIJA: Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb (NSK) / Sveučilišna livada

Jedan Cener – tri događaja!

Trenutna situacija prisilila nas je da osim lokacije održavanja donekle promijenimo i koncept natjecanja pa smo tako utrku Zagrebački noćni cener 2020 podijelili na tri dijela:

 • Cure trče Cener (start u 18:00 h)
 • Dečki trče Cener (start u 19:45 h)
 • Virtualni “Cener po kvartu” (od ponedjeljka 26. 10. 2020. do nedjelje 8. 11. 2020.)

Utrke imaju ograničen broj sudionika:

 • utrka žena: 1.000 natjecateljica
 • utrka muškaraca: 1.000 natjecatelja

 

Svlačionice: Zbog epidemioloških razloga, ove godine na utrci nemamo svlačionice.
Toaleti: Kemijski toaleti bit će postavljeni u startno/ciljnom području.
Dužina staze: 10.000 metara
Vremenski limit utrke: 1:20 h

Staza utrke:

 • Trče se tri kruga.
 • Prvi krug je mali (1,3 km) i ide oko Sveučilišne livade.
 • Drugi i treći krug su identični i idu od NSK preko Mosta slobode do Bundeka, nazad preko mosta i oko Sveučilišne livade.
 • Cilj je smješten na prilaznoj cesti ispred glavnog ulaza u NSK (kod stepenica).

Kliknite na grafiku za uvećan prikaz!

Promet: Cestovni promet će biti u potpunosti zaustavljen na svim dijelovima staze u periodu od 18-21 h.

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (okrepom) bit će postavljena uz stazu. Pri ulasku u cilj, svaki natjecatelj će uz medalju dobiti i bočicu vode.

Startne zone: Natjecatelji će na startu biti raspoređeni u 4 startne zone prema ciljanom rezultatu kojega su upisali prilikom prijave na utrku.

Kliknite na grafiku za uvećan prikaz!

Virtualni “Cener po kvartu”

Pratimo što se događa oko nas u proteklih 6 mjeseci te uvažavamo i podržavamo želju da se utrke trče i virtualno. Stoga i na Cener dovodimo našu verziju virtualne utrke i smještamo ju direktno u vaš kvart po kojem trebate istrčati točno 10 km. Time ćete, kao i sudionici utrka kod NSK, opravdano zaslužiti svoju Cener medalju, majicu i maramu koje će vas čekati u startnom paketu na podjeli startnih brojeva u niže navedenim terminima.

Trajanje virtualne utrke: od ponedjeljka 26. 10. 2020. do nedjelje 8. 11. 2020.

U zadanom vremenskom periodu trebate istrčati 10 kilometara po svom kvartu te nam na info@cener.hr poslati GPX zapis aktivnosti, link na Strava aktivnost ili screenshot aktivnosti s vaše mobilne aplikacije s kojom ćete snimati svoj “Cener po kvartu”. Svoj rezultat moći ćete vidjeti u ukupnom poretku virtualne utrke.

Vaš GPX zapis trčanja po kvartu prenijet ćemo na interaktivnu kartu i dovesti Cener u sve kvartove. Na ovaj ćemo način dobiti kartu s iscrtanim ulicama i kvartovima gdje se trčao virtualni Cener.

Za vrijeme trajanja virtualne utrke, ZG cener ekipa imat će gostujuća trčanja u 10 odabranih kvartova u Zagrebu. Ukoliko želiš da to bude baš tvoj kvart i tvoja ruta trčanja, javi nam se na info@cener.hr i budi Cener ambasador u svome kvartu!

VAŽNO! Sudionicima virtualne utrke koji nisu iz Zagreba, startne pakete šaljemo poštom ISKLJUČIVO na adresu u Republici Hrvatskoj!

Startni paket Zagrebačkog noćnog cenera 2020.

Startni paket

Svaki natjecatelj/ica plaćanjem kotizacije dobiva:

 • ZG cener medalju
 • ZG cener kvalitetnu tehničku majicu za trčanje
 • ZG cener sportsku maramu
 • medicinsku masku za lice
 • poklon bon s 20% popusta za jednokratnu kupnju u trgovinama HERVIS
 • poklone sponzora
 • organiziranu okrepu na stazi i u cilju utrke *
 • elektronsko mjerenje vremena i obradu rezultata *
 • personalizirani startni broj *

* Ne dolazi u startnom paketu virtualne utrke.

 

Epidemiološke mjere

Na utrci će se provoditi sve mjere propisane od strane HZJZ-a za organizaciju sportskih događaja na otvorenom pa vas ljubazno molimo za suradnju i poštivanje istih.

Evo nekoliko najvažnijih mjera kojih se moramo držati:

 • promjena lokacije manifestacije kako bi se dobio daleko veći prostor i time spriječila gužva
 • smanjen i ograničen broj sudionika
 • razdvajanje utrke na dva vremenski odvojena starta (utrka žena i utrka muškaraca)
 • podjela natjecatelja u 4 startne zone.

Za okupljanje koristite prostrani plato oko zgrade NSK te područje Sveučilišne livade.

Obavezna će biti i:

 • dezinfekcija ruku prilikom ulaska u startnu zonu
 • nošenje maski u startnoj zoni
 • održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metara – svaki će natjecatelj u startnoj zoni stajati na jasno označenom mjestu udaljenom 1,5 m od drugog natjecatelja.

ZG cener majica i marama za trčanje

Rekli ste da vam se svidjela prošlogodišnja majica, a i često vas vidimo da ih nosite na treninzima i utrkama pa smo odlučili i ove godine u startni paket staviti kvalitetnu Joma tehničku majicu za trčanje. Izabrali smo majice španjolskog proizvođača sportske opreme Joma u crnoj boji – za žene strukirane, a za muškarce klasični kroj.

Model je isti kao prošle godine. No, ukoliko svoju veličinu dodatno želite provjeriti, to možete napraviti na www.joma-sport.com/en/size-chart

Uz majicu s novim vizualom, u startnom paketu dolazi i ZG cener trkačka marama. Slobodno umirovite svoju staru, a u outfit ubacite novu Cener maramu.

Prijava na utrku

Prijave za nastup na utrci (utrka žena, muškaraca i virtualna) bit će otvorene u srijedu 23. 9. u 12:00 sati i trajat će do popunjenja.

Rok za plaćanje kotizacije za sve utrke je 3 dana od trenutka prijave. Uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje, a bit će izvršena sutradan.

Ukoliko se u zadanom vremenskom roku ne izvrši uplata, prijava postaje nevažeća. Stoga ne zaboravite na vrijeme uplatiti kotizaciju!

> > PRIJAVNI OBRAZAC < <

 

Kotizacija za nastup na utrci

 • utrka žena: 180 kn
 • utrka muškaraca: 180 kn
 • virtualna utrka: 130 kn

NAPOMENE:

 • Nakon što izvršite uplatu, ona će biti evidentirana u sustavu u najkraćem mogućem roku. Zbog očekivanog velikog broja istovremenih uplata, evidentiranje može potrajati i do 5 radih dana od trenutka vaše uplate pa vas unaprijed molimo za strpljenje.
 • Nakon što evidentiramo uplatu, na vašu email adresu poslat ćemo račun i uvrstiti vas na startnu listu.
 • Ispunjavanje prijavnog obrasca ne osigurava vam mjesto na utrci. Mjesto se osigurava plaćanjem kotizacije u navedenom propisanom roku.

Moguća je promjena startnog broja na drugu osobu ali pripazite na rokove.

Promjena vlasnika startnog broja

Zahtjev za promjenu vlasnika startnog broja upućuje trenutni vlasnik startnog broja na email adresu info@cener.hr. U poruci navedite ime i prezime te email adresu osobe kojoj poklanjate/prodajete svoj startni broj. U ovom slučaju mi ne vršimo povrat uplaćene kotizacije nego to ostavljamo vama da riješite između sebe. Novi vlasnik broja obavezan je ispuniti prijavni obrazac putem linka kojeg će od nas dobiti na email.

Ukoliko promjenu zatražite nakon 26. 10. 2020. u 23:55 h novi vlasnik neće imati personalizirani startni broj, trčat će sa startnim brojem na kojem će biti otisnuto vaše ime. No, na ciljnoj listi će biti njegovo ime. I u ovom slučaju ostaje obveza ispunjavanja prijavnog obrasca prije podizanja startnog paketa od strane novog vlasnika zbog ažuriranja podataka u bazi natjecatelja.

VAŽNO! Molimo natjecatelje koji prodaju/poklanjaju svoj startni broj, da nas o tome obavijeste na info@cener.hr. Nama je OK da to radite, ali zbog epidemiološke situacije moramo imati ažurnu evidenciju tko nosi koji startni broj.

 

Povrat uplaćene kotizacije

Povrat uplaćene kotizacije moguć je isključivo ukoliko je uz plaćanje kotizacije uplaćena i naknada za “Osiguranje od odustajanja od nastupa na utrci od strane natjecatelja” u iznosu 30 kn. U ovom slučaju vrši se povrat iznosa kotizacije, bez uključenog iznosa naknade. Zahtjev se može podnijeti najkasnije do 22. 11. 2020. u 23:59 sati na info@cener.hr.

U slučaju da natjecatelj želi odustati od nastupa na utrci, a bez da je uplatio naknadu za “Osiguranje od odustajanja od nastupa na utrci od strane natjecatelja“, povrat kotizacije nije moguć, ali se natjecatelj se može prebaciti na virtualnu utrku uz povrat dijela uplaćene kotizacije u iznosu 30 kn. Zahtjev za prebacivanje na virtualnu utrku može se podnijeti najkasnije do 7. 11. 2020. u 23:59 sati na info@cener.hr.

Naravno, uvijek ostaje opcija da svoje startno mjesto prodate nekome (a da nas o tome obavijestite na info@cener.hr).

Kiša nam na Ceneru ne smeta!

Neodržavanje utrke

VAŽNO! Ukoliko zbog više sile ili epidemiološke situacije dođe do neodržavanja utrke, organizator će natjecateljima omogućiti:

 • djelomičan povrat uplaćene kotizacije za utrku žena i muškaraca u iznosu 80 kn; natjecatelji preuzimaju startni paket s majicom, maramom i medaljom

ili

 • prebacivanje natjecatelja na virtualnu utrku (uz zadržavanje startnog paketa i povrat dijela uplaće ekotizacije u iznosu 30 kn), prioritetnu prijavu za utrku 2021. godine i popust od 20 kn na cijenu kotizacije za ZG cener 2021.

Lista čekanja

Nakon zatvaranja prijava, otvorit ćemo listu čekanja i startna mjesta ponuditi osobama s liste čekanja prema redoslijedu ispunjavanja obrasca ukoliko se oslobodi neko mjesto sa startne liste.

Podaci za plaćanje kotizacije

Podatke i upute za uplatu kotizacije dobit ćete na svoju email adresu nakon uspješnog ispunjavanja prijavnog obrasca. Provjerite svoj inbox ili pretinac s neželjenom poštom (spam/junk folder ili pod Promotions).

Jedan od najvažnijih podataka je broj vaše prijave (eng. reference number) koji je poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije pa vas molimo da ga zapamtite/zapišete i upišete pod poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije.

NOVO! Ove godine smo, osim standardnog plaćanja na žiro-račun, osigurali i online kartično plaćanje VISA i MASTERCARD karticama te putem PayPala.

Preuzimanje startnih paketa

NOVO!! Lokacija preuzimanja startnih paketa je Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagreb.

Termini preuzimanja startnih brojeva

 • četvrtak, 5. 11. 2020. od 15 – 20 sati
 • petak, 6. 11. 2020. od 15 – 20 sati
 • subota, 7. 11. 2020. od 9 – 18 sati

Natjecatelji virtualne utrke iz Zagreba svoj startni paket također podižu u gore navedenim terminima.

Natjecatelji virtualne utrke koji nisu iz Zagreba svoj će startni paket dobiti poštom na kućnu adresu ISKLJUČIVO na adresu u Republici Hrvatskoj (ne dostavljamo izvan granica RH!).

NAPOMENE:

 • Startni paket ne morate preuzeti osobno – može ga preuzeti netko umjesto vas uz predočenje vaše osobne iskaznice ili fotografije vaše osobne iskaznice na mobitelu ili papirnate fotokopije.
 • Maloljetnici na preuzimanje startnih paketa dolaze s roditeljem/starateljem koji mora potpisati “Izjavu sudionika o odricanju odgovornosti“.

LIVE! rezultati

Mjerenje vremena i obrada rezultata natjecatelja vršit će se elektronski uz pomoć jednokratnih čipova ugrađenih u startni broj svakog natjecatelja. Stoga vas molimo da startni broj ne presavijate kako ne biste oštetili čip koji se nalazi na njegovoj poleđini.

VAŽNO! Utrka će imati tzv. “gun start“, a to znači da je start svih trkača u istom trenutku bez obzira koliko je trkač udaljen od startne linije. U konačnim rezultatima natjecatelji će moći doći i do informacije o svome “chip vremenu”, no poredak se vrši na osnovu “gun starta”.

Na internetskoj stranici www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2020/rezultati/ bit će moguće uživo praćenje rezultata utrke. To znači da će odmah po ulasku u cilj ostvareni rezultat svakog natjecatelja biti vidljiv na toj internetskoj adresi.

Rok za prigovore na neslužbene rezultate je 24 sata od završetka utrke nakon čega ćemo rezultate proglasiti konačnim i službenim. Eventualni prigovori dostavljaju se na email adresu info@cener.hr.

Pohvalite se na Facebooku svojim rezultatom odmah nakon prolaska kroz cilj! Link na Facebook share čekat će vas na www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2020/rezultati/

Pobjednici ovogodišnjeg Cener doma odlaze s vrijednim nagradama sponzora.

Novčane nagrade za pobjednike

Novčani nagradni fond u poklon bonovima je osigurao sponzor HERVIS:

1. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.500 kn
2. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.000 kn
3. mjesto žene – HERVIS poklon bon vrijednosti 500 kn

1. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.500 kn
2. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 1.000 kn
3. mjesto muškarci – HERVIS poklon bon vrijednosti 500 kn

Nagrade (poklon bonovi) će se uručiti na ceremoniji proglašenja pobjednika, čemu prethodi rok za eventualne žalbe na rezultate koje se podnose istoga dana organizatoru utrke na licu mjesta. Ukoliko dva ili više natjecatelja završe utrku s istim rezultatom i zauzmu jedno od prva tri mjesta, nagradni fond za to mjesto se dijeli na jednake dijelove.

Satnica događaja

NEDJELJA  8. 11. 2020.

17:45 – Početak službenog programa
18:00 – Start utrke žena
19:00 – Proglašenje pobjednica utrke
19:45 – Start utrke muškaraca
20:45 – Proglašenje pobjednika utrke
21:00 – Završetak programa

Napomene

 • Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i izdržljivost, a to potvrđuju ispunjavanjem prijavnog obrasca te preuzimanjem startnog broja.
 • Organizator ne snosi odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vrijeme održavanja utrke.
 • Natjecatelji pristaju biti snimljeni zvučno, video i slikovno bez ograničenja. Snimljeni materijal organizator smije koristiti za promociju svoga rada.
 • Trčanje sa psima nije dozvoljeno.

Uvjeti nastupa na utrci

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca svaki natjecatelj obvezan je prihvatiti uvjete “Izjave o odricanju od odgovornosti“. Bez prihvaćanja uvjeta Izjave neće biti moguće ispuniti prijavni obrazac te slijedom toga niti nastupiti na utrci.

Natjecatelji moraju biti stari 15 ili više godina. Natjecateljima mlađima od 18 godina dozvoljeno je natjecanje uz potpisanu privolu roditelja/staratelja.

 Rekordi staze

 • žene –  Matea Parlov (2018.) –  00:34:55
 • muškarci – Mitja Krevs (2018.) –  00:31:17