Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT
u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba
povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”
organizira gradsku noćnu uličnu atletsku utrku

7. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

nedjelja, 04.11.2018. u 19 sati

Lokacija: Trg Nikole Zrinskog (park Zrinjevac), Zagreb (pogledaj kartu)
Svlačionice: Svlačionice (šatori) se nalaze u parku J.J. Strossmayera koji je udaljen 200 m južno od Zrinjevca (pogledaj kartu)
Toaleti: Kemijski toaleti bit će postavljeni na istočnom rubu parka Zrinjevac i kod svlačionica u parku J.J. Strossmayera (pogledaj kartu)
Dužina staze: 10.000 metara
Vremenski limit utrke: 1:15 h

NOVO, NOVO (od 19.10.2018.)! Trasa utrke: Trčat će se dva kruga, A NE TRI KAO PROŠLIH GODINA! Prvi krug je nešto duži (5.8 km) jer u startu idemo na istok do Trga žrtava fašizma, a drugi je skoro identičan krugovima koje smo trčali prijašnjih godina. Pročitaj vijest o poboljšanju staze.

 • start utrke: start utrke će ove godine biti na istočno kolniku Trga Nikole Šubića Zrinskog i starta se prema jugu – južni kolnik Trga Nikole Šubića Zrinskog – zapadni kolnik Trga Nikole Šubića Zrinskog – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Držislavova – Trg žrtava fašizma (zapadni kolnik) – Račkoga – Jurišićeva (nastavljamo dalje i ulazimo u prvi krug)
 • 1. krug: Jurišićeva – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Republike Austrije – Trg Vladka Mačeka (južni kolnik) – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru)
 • 2. krug: Jurišićeva – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Republike Austrije – Trg Vladka Mačeka (južni kolnik) – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – park Zrinjevac
 • Cilj: lokacija cilja je kao i prethodnih godina

Zadnji krug završava ulaskom sa sjeverne strane parka Zrinjevac u pješačku aleju pored meteorološkog stupa prema glazbenom paviljonu – dakle cilj NIJE na istom mjestu kao i start! Ciljna ravnina je ista kao prethodnih godina. Upoznaj stazu, pogledaj kartu

Promet: Cestovni i tramvajski promet bit će na svim dijelovima staze u potpunosti zaustavljen u periodu od 19:00-20:15h.

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (okrepom) bit će postavljena (kod Britanskog trga) Ilica ispred kućnih brojeva 73-77 (okrepa na 3.3 i 7.5 km) i u cilju utrke. Pri ulasku u cilj, svaki natjecatelj će uz medalju dobiti i bočicu izotoničnog napitka Multipower Iso Drink.

Startne zone: Natjecatelji će na startu biti raspoređeni u 3 startne zone prema ciljanom rezultatu kojega su upisali prilikom prijave na utrku:

 • Vip zona: do 41:59
 • Nissan zona: od 42:00 do 49:59
 • Multipower zona: od 50:00 do 1:15:00

Šeraj pozitivnu energiju!

NOVO! Nissan je ove godine odlučio ujediniti trkače i navijače koji će svoju pozitivnu energiju pretvoriti u pozitivno djelo te tako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svatko će dobiti priliku na svoj način učiniti dobro djelo.

Trkači trebaju osmisliti svoju motivacijsku poruku koja počinje sa „100% sam…“ i pretvoriti svoju pozitivnu energiju u pozitivno djelo. Poruku će upisati prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca i ona će biti otisnuta na startnom broju kojeg će kasnije moći podijeliti na Facebooku. Za svaku podijeljenu poruku uz „tagiranje“ službene Nissanove Facebook stranice (www.facebook.com/nissan.hrvatska/), Nissan će donirati po 3 kune Centru Sunce i pomoći u organizaciji sportskog natjecanja za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Naše pravo na sport“, a sudionicima pružiti šansu za osvajanje vikend vožnje u 100% električnom Nissanu Leaf. Više o pravilima sudjelovanja saznajte na linku – http://bit.ly/SherajPozitivnuEnergiju.

Navijači, a i svi oni koji i dalje žele biti dio pozitivne priče, pozivaju se da posjete Nissanovu kupolu na Zrinjevcu. Trčanje, proizvodnja struje, navijanje, fotkanje… samo je mali dio koji vas očekuje. Opremite se navijačkim rekvizitima i zagrijte se prije utrke na Nissanovu „naelektriziranom“ biciklu, a vaša pozitivna energija pretvoriti će se u novčana sredstva za donaciju Centru Sunce. Šerajmo pozitivnu energiju zajedno!

Hvala sponzoru Nissanu koji osim podrške našem događaju pomaže i udruzi Centar Sunce!

#ZGcener majica za trčanje

NOVO! Nakon prošlogodišnjeg uspjeha ZGcener pamučne majice koju i dan-danas viđamo na ulicama, ove godine odlučili smo se za tehničku majicu u kojoj ćete moći trenirati i nastupati na utrkama. Izabrali smo majice španjolskog proizvođača sportske opreme Joma – za žene strukirane u fuchsia boji, a za muškarce klasičnu plavu.

Isti model majice imali ste priliku dobiti na prošlogodišnjem izdanju Zagreb maratona i ovogodišnjim izdanjima Zagrebačkog proljetnog polumaratona i Plitvičkog maratona pa znate koju veličinu ćete odabrati. Ukoliko svoju veličinu dodatno želite provjeriti, to možete napraviti ovdje: www.joma-sport.com/en/size-chart

Prijava na utrku

Broj sudionika na utrci je ograničen na 2700 natjecatelja. S obzirom na ovo ograničenje, prijave za nastup na utrci će biti otvorene u dva prijavna roka sve do popunjenja broja sudionika. Vaša prijava za nastup na utrci imat će vremenski rok u kojem trebate izvršiti uplatu kotizacije. Ukoliko u zadanom vremenskom roku ne izvršite uplatu, vaša prijava postaje nevažeća i briše se iz sustava. Vaša ponovna prijava bit će moguća u idućem prijavnom roku, ali pod uvjetom da se u međuvremenu broj sudionika nije popunio. Stoga ne zaboravite na vrijeme uplatiti kotizaciju.

Prijavni rok 1.

 • otvaranje prijava: srijeda 12.9.2018. u 12:00 sati
 • zatvaranje prijava: srijedu 19.9.2018. u 12:00 ili do popunjenja prijavne kvote
 • rok za uplatu kotizacije po zaprimljenoj prijavi: subota 22.9.2018. (uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a bit će izvršena neki drugi dan). Uplate zaprimljene nakon ovog roka bit će vraćene na račun uplatitelja, a prijava izbrisana.
 • brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava prije otvaranja idućeg prijavnog roka.
 • iznos kotizacije: 150,00 kn
 • prijavni obrazac

Prijavni rok 2.

NAPOMENA: Ovaj prijavni rok se otvara samo pod uvjetom da se u prvom prijavnom roku nije popunila startna lista!

 • otvaranje prijava: ponedjeljak 1.10.2018. u 12:00 sati
 • zatvaranje prijava: petak 5.10.2018. u 12:00 ili do zaprimanja preostalog broja prijava
 • rok za uplatu kotizacije po zaprimljenoj prijavi: utorak 9.10.2018. (uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a bit će izvršena idući dan). Uplate zaprimljene nakon ovog roka bit će vraćene na račun uplatitelja, a prijava izbrisana.
 • brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava.
 • iznos kotizacije: 150,00 kn
 • prijavni obrazac

NAPOMENA 1: Nakon što izvršite uplatu, ona će biti evidentirana u sustavu u najkraćem mogućem roku. Zbog očekivanog velikog broja istovremenih uplata u prvom prijavnom roku, evidentiranje može potrajati i do 10 radih dana od dana vaše uplate pa vas unaprijed molimo za strpljenje.

NAPOMENA 2: Nakon što evidentiramo vašu uplatu, na vašu email adresu poslat ćemo račun i uvrstiti vas na startnu listu.

Promjena vlasnika startnog broja

Zahtjev za promjenu vlasnika startnog broja upućuje trenutni vlasnik startnog broja na email adresu info@cener.hr najkasnije do 20.10.2018. u 23:45h. U poruci navedite ime i prezime te email adresu osobe kojoj poklanjate svoj startni broj. U ovom slučaju mi nećemo vršiti povrat uplaćene kotizacije nego to ostavljamo vama da riješite između sebe.

Povrat uplaćene kotizacije

Zahtjev za povrat uplaćene kotizacije (za slučaj da niste našli osobu kojoj poklanjate/prodajete svoj startni broj) moguće je podnijeti ispunjavanjem online obrasca www.cener.hr/zahtjev-za-povrat-kotizacije-2018/ najkasnije do 20.10.2018. u 23:45h. Povrat sredstava se može izvršiti isključivo osobi koja je izvršila uplatu kotizacije, bez obzira za koga je osoba uplatila kotizaciju. Povrat sredstava izvršit ćemo najkasnije do 9.11.2018.

Lista čekanja

U slučaju da se u prva dva prijavna roka popuni startna lista te ukoliko se povratima uplaćenih kotizacija oslobode startna mjesta, njih ćemo ponuditi osobama s liste čekanja prema redoslijedu ispunjavanja obrasca liste čekanja. Obrazac će biti naknadno otvoren.

Podaci za plaćanje kotizacije

Podatke i upute za uplatu kotizacije dobit ćete na svoju email adresu nakon uspješnog ispunjavanja prijavnog obrasca. Provjerite svoj inbox ili pretinac s neželjenom poštom (spam/junk folder ili pod Promotions).

VAŽNO!! Jedan od najvažnijih podataka je broj vaše prijave (eng. reference number) koji je poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije pa vas molimo da ga zapamtite/zapišete i upišete pod poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije.

PAYPAL – Inozemni natjecatelji (a i natjecatelji iz Hrvatske koji to žele) kotizaciju plaćaju ISKLJUČIVO putem PayPala na adresi – https://www.cener.hr/paypal-payments-2018/

Preuzimanje startnih brojeva

Startni brojevi preuzimat će se (kao i prijašnjih godina) u jednoj od najposjećenijih turističkih atrakcija u Zagrebu – Zagreb 360° – vidikovac Zagreb Eye koji se nalazi na vrhu nebodera (16. kat) u Ilici 1a.

Termini preuzimanja startnih brojeva u vidikovcu Zagreb Eye

 • petak, 2.11.2018. od 15:00 do 20:00 sati
 • subota, 3.11.2018. od 10:00 do 18:00 sati
 • nedjelja, 4.11.2018. od 10:00 do 15:00 sati

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i doživite Zagreb s lokacije iz koje se pruža spektakularan pogled na Trg bana Jelačića, Manduševac, Kaptol, Gradec, Gornji i Donji grad i najvažnije kulturno-povijesne građevine Zagreba. Niste bili u Zagrebu ako niste posjetili Zagreb 360° – vidikovac Zagreb Eye!

Natjecateljima je, u gore navedenim terminima, kod preuzimanja startnih brojeva osiguran besplatan jednokratan ulaz na Vidikovac.

Termin preuzimanja startnih brojeva u parku J.J. Strossmayera

 • Natjecatelji koji na utrku dolaze izvan Zagreba svoj startni broj mogu preuzeti i u nedjelju u parku J.J. Strossmayera u terminu 16:30-18:30h. No, pozivamo i njih da dođu ranije i broj preuzmu na vidikovcu Zagreb Eye do 15:00 sati.

NAPOMENE:

 • Startni broj ne morate preuzeti osobno – može ga preuzeti netko umjesto vas uz predočenje vašeg računa ili fotografije/kopije vaše osobne iskaznice (na mobitelu ili papirnate fotokopije).
 • Maloljetnici na preuzimanje startnih brojeva dolaze s jednim roditeljem/starateljem koji mora potpisati “Izjavu sudionika o odricanju odgovornosti“.

LIVE! rezultati

Mjerenje vremena i obrada rezultata natjecatelja vršit će se elektronski uz pomoć jednokratnih čipova ugrađenih u startni broj svakog natjecatelja. Stoga vas molimo da startni broj ne presavijate kako ne biste oštetili čip koji je u njega ugrađen. S broja ništa ne odljepljujte!

VAŽNO! Utrka će imati tzv. “gun start“, a to znači da je start svih trkača u istom trenutku bez obzira koliko je trkač udaljen od startne linije. U konačnim rezultatima natjecatelji će moći doći i do informacije o svome “chip vremenu”, no poredak se vrši na osnovu “gun starta”.

Na internetskoj stranici www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2018/rezultati/ bit će moguće uživo praćenje rezultata utrke. To znači da će odmah po ulasku u cilj ostvareni rezultat svakog natjecatelja biti vidljiv na toj internetskoj adresi.

U području cilja utrke bit će postavljen LivePoint postaja na kojoj ćete prislanjanjem startnog broja na čitač moći dobiti informaciju o ostvarenom vremenu i poretku na utrci.

Neslužbeni rezultati biti će objavljeni u ponedjeljak 5.11.2018. do 12:00 sati na www.cener.hr. Rok za prigovore je 48 sati nakon čega ćemo rezultate proglasiti konačnim i službenim.

Pohvalite se na Facebooku svojim rezultatom odmah nakon prolaska kroz cilj! Link na Facebook share čekat će vas na www.utrka.com

Startni paket za sve sudionike

Svaki natjecatelj plaćanjem kotizacije dobiva:

 • unikatnu sudioničku ZGcener medalju (u cilju utrke)
 • tehničku ZGcener majicu
 • 75 gr Cedevitu (prah)
 • bočicu 0,5 l Multipower Iso Drink izotoničnog napitka (u cilju utrke)
 • personalizirani startni broj (s otisnutim imenom, oznakom zone te osobnom porukom koju ćete upisati prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca)
 • elektronsko mjerenje vremena i obradu rezultata
 • Perskindol gel za masažu (4 ml)
 • magazin Trčanje
 • organiziranu okrepu na stazi i u cilju utrke
 • mogućnost očitanja rezultata i ostvarenog vremena na LivePoint stanici u cilju utrke

Novčane nagrade za pobjednike

NOVO! Ove godine smo malo prerasporedili nagradni fond kako bismo nagradili petero najbržih žena i muškaraca na utrci:

1. mjesto žene – 1.000 kn
2. mjesto žene – 800 kn
3. mjesto žene – 600 kn
4. mjesto žene – 400 kn
5. mjesto žene – 200 kn

1. mjesto muškarci – 1.000 kn
2. mjesto muškarci – 800 kn
3. mjesto muškarci – 600 kn
4. mjesto muškarci – 400 kn
5. mjesto muškarci – 200 kn

Nagrade su u neto iznosu, a isplata se vrši na ceremoniji proglašenja pobjednika, čemu prethodi rok za eventualne žalbe na rezultate koje se podnose istoga dana pisanim putem organizatoru utrke na licu mjesta najkasnije do 19:50 sati. Ukoliko dva ili više natjecatelja završe utrku s istim rezultatom i zauzmu jedno od prvih pet mjesta, nagradni fond za to mjesto se dijeli na jednake dijelove.

Novčane nagrade se isplaćuju u gotovini.

Satnica događanja

NEDJELJA  4.11.2018.

17:00-19:00 – Okupljanje sudionika u parku Zrinjevac i parku J.J. Strossmayera
18:30 – Početak službenog programa
18:50 – Pozdravni govor gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića
19:00 – Start utrke
20:00 – Proglašenje pobjednika utrke
20:30 – Završetak programa

Napomene

 • Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i izdržljivost, a to potvrđuju ispunjavanjem prijavnog obrasca te preuzimanjem startnog broja.
 • Organizator ne snosi odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vrijeme održavanja utrke.
 • Natjecatelji pristaju biti snimljeni zvučno, video i slikovno bez ograničenja. Snimljeni materijal organizator smije koristiti za promociju svog rada.
 • Trčanje sa psima nije dozvoljeno.

Uvjeti nastupa na utrci

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca svaki natjecatelj obvezan je prihvatiti uvjete “Izjave o odricanju od odgovornosti“. Bez prihvaćanja uvjeta Izjave neće biti moguće ispuniti prijavni obrazac te slijedom toga niti nastupiti na utrci.

 Rekordi staze

 • žene –  Biljana Cvijanović (2016.) –  00:35:23
 • muškarci – Rok Puhar (2017.) –  00:31:18

Utrku podržavaju

Organizator

Pokrovitelj

Sponzori

Financijski podržavaju

Partner u organizaciji

Medijski pokrovitelji