Društvo športske rekreacije AKTIVAN ŽIVOT
u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba
povodom obilježavanja “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”
organizira noćnu atletsku uličnu utrku

6. ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

nedjelja, 05.11.2017. u 19 sati

Lokacija: Trg Nikole Zrinskog (park Zrinjevac), Zagreb (pogledaj kartu)
Svlačionice: Svlačionice (šatori) se nalaze u parku J.J. Strossmayera koji je udaljen 200 m južno od Zrinjevca (pogledaj kartu)
Toaleti: Kemijski toaleti bit će postavljeni na istočnom rubu parka Zrinjevac (pogledaj kartu)
Dužina staze: 10.000 metara
Vremenski limit utrke: 1:15h
Trasa utrke: Trčat će se tri kruga. Prvi krug je nešto duži, dok su preostala dva kruga kraća i identična.

 1. krug: Start utrke će biti na istom mjestu kao i lani (na zapadnoj strani parka Zrinjevac) i starta se prema sjeveru – sjeverna strana parka Zrinjevac –  Amruševa ulica – Palmotićeva ulica – Jurišićeva ulica – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Krajiška ulica – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica
 2. i 3. krug: Praška ulica – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Primorska ulica – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica

Zadnji krug završava ulaskom sa sjeverne strane parka Zrinjevac u pješačku aleju pored meteorološkog stupa prema glazbenom paviljonu – dakle cilj nije na istom mjestu kao i start! Ciljna ravnina je ista kao prethodnih godina. Upoznaj stazu, pogledaj kartu

Promet: Cestovni i tramvajski promet bit će na svim dijelovima staze u potpunosti zaustavljen u periodu od 19:00-20:15h.

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (voda, Cedevita) bit će postavljena na Britanskom trgu (okrepa na 1,5 km, 5km i 8km) i u cilju utrke (voda, Cedevita, voće). Pri ulasku u cilj, svaki natjecatelj će uz medalju dobiti i bočicu izotoničnog napitka Multipower Iso Drink.

Startne zone: Natjecatelji će na startu biti raspoređeni u 3 startne zone prema ciljanom rezultatu kojega su upisali prilikom prijave na utrku:

 • Vip zona: do 41:59
 • Reebok zona: od 42:00 do 49:59
 • Cedevita zona: od 50:00 do 1:15:00

Prijava na utrku

Broj sudionika na utrci je ograničen na 2500 natjecatelja. S obzirom na ovo ograničenje, prijave za nastup na utrci će biti otvorene u dva prijavna roka sve do popunjenja broja sudionika. Vaša prijava za nastup na utrci imat će vremenski rok u kojem ćete trebati izvršiti uplatu kotizacije. Ukoliko u zadanom vremenskom roku ne izvršite uplatu, vaša prijava postat će nevažeća i brisat ćemo je iz sustava. Vaša ponovna prijava bit će moguća u idućem prijavnom roku, ali pod uvjetom da se u međuvremenu broj sudionika nije popunio. Stoga ne zaboravite na vrijeme uplatiti kotizaciju!

Prijavni rok 1.

 • otvaranje prijava: utorak 5.9.2017. u 12:00 sati
 • zatvaranje prijava: utorak 12.9.2017. u 12:00 ili do popunjavanja prijavne kvote
 • rok za uplatu kotizacije po zaprimljenoj prijavi: četvrtak 14.9.2017. (uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a bit će izvršena idući dan). Uplate zaprimljene nakon ovog roka bit će vraćene na račun uplatitelja, a prijava izbrisana.
 • brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava prije otvaranja idućeg prijavnog roka.
 • iznos kotizacije: 120,00 kn
 • prijavni obrazac (prijavni obrazac će biti dostupan u utorak 5.9.2017. u 12:00)

Prijavni rok 2.

NAPOMENA: Ovaj prijavni rok se otvara samo pod uvjetom da se u prvom prijavnom roku nije popunila startna lista!

 • otvaranje prijava: ponedjeljak 2.10.2017. u 12:00 sati
 • zatvaranje prijava: ponedjeljak 9.10.2017. u 12:00 ili do zaprimanja preostalog broja prijava
 • rok za uplatu kotizacije po zaprimljenoj prijavi: četvrtak 12.10.2017. (uplata se prihvaća i ako se transakcija poslala na izvršenje s ovim datumom, a bit će izvršena idući dan). Uplate zaprimljene nakon ovog roka bit će vraćene na račun uplatitelja, a prijava izbrisana.
 • brisanje prijava: prijave zaprimljene u ovom prijavnom roku, a za koje nije izvršena uplata u zadanom roku, brišu se iz sustava.
 • iznos kotizacije: 150,00 kn
 • Prijavni obrazac

NAPOMENA: Nakon što izvršite uplatu, ona će biti evidentirana u sustavu najkasnije do 17.10. kada ćemo vam na email adresu poslati račun i uvrstiti vas na startnu listu. Sačuvajte račun jer ćete s njim preuzeti startni broj.

Promjena vlasnika startnog broja

Zahtjev za promjenu vlasnika startnog broja upućuje trenutni vlasnik startnog broja na email adresu info@cener.hr od 12.10.2017. do 22.10.2017. u 23:45h. U poruci navedite ime i prezime te email adresu osobe kojoj poklanjate svoj startni broj. U ovom slučaju mi nećemo vršiti povrat uplaćene kotizacije nego to ostavljamo vama da riješite između sebe!

Povrat uplaćene kotizacije

Zahtjev za povrat uplaćene kotizacije (za slučaj da niste našli osobu kojoj poklanjate/prodajete svoj startni broj) moguće je podnijeti ispunjavanjem ovog online obrasca www.cener.hr/zahtjev-za-povrat-kotizacije-2017/ u periodu od 12.10. do 25.10.2017. u 23:45h. Povrat sredstava se može izvršiti isključivo osobi koja je izvršila uplatu kotizacije, bez obzira za koga je osoba uplatila kotizaciju. Povrat sredstava izvršit ćemo najkasnije do 3.11.2017.

NOVO!! Lista čekanja

U slučaju da se u prva dva prijavna roka popuni startna lista te ukoliko se povratima uplaćenih kotizacija oslobode startna mjesta, njih ćemo ponuditi osobama s liste čekanja prema redoslijedu ispunjavanja obrasca liste čekanja. Obrazac liste čekanja

Podaci za plaćanje kotizacije

Podatke i upute za uplatu kotizacije dobit ćete na svoju email adresu nakon uspješnog ispunjavanja prijavnog obrasca. Provjerite svoj inbox ili pretinac s neželjenom poštom (spam/junk folder ili pod Promotions).

VAŽNO!! Jedan od najvažnijih podataka je broj vaše prijave (eng. reference number) koji je poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije pa vas molimo da ga zapamtite/zapišete i upišete pod poziv na broj prilikom plaćanja kotizacije.

Preuzimanje startnih brojeva

Startni brojevi preuzimat će se (kao i prošle godine) u jednoj od najposjećenijih turističkih atrakcija u Zagrebu – Zagreb 360° – vidikovac Zagreb Eye koji se nalazi na vrhu nebodera (16. kat) u Ilici 1a.

Termini preuzimanja startnih brojeva u vidikovcu Zagreb Eye

 • petak, 3.11.2017. od 15.00 do 20.00 sati
 • subota, 4.11.2017. od 10.00 do 18.00 sati
 • nedjelja, 05.11.2017. od 10.00 do 15.00 sati

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i doživite Zagreb s lokacije iz koje se pruža spektakularan pogled na Trg bana Jelačića, Manduševac, Kaptol, Gradec, Gornji i Donji grad i najvažnije kulturno-povijesne građevine Zagreba. Niste bili u Zagrebu ako niste posjetili Zagreb 360° – vidikovac Zagreb Eye!

Natjecateljima je, u gore navedenim terminima, kod preuzimanja startnih brojeva osiguran besplatan jednokratan ulaz na Vidikovac. Osobe u pratnji natjecatelja plaćaju ulaznicu koja iznosi 20kn ili 30kn, a djeca do 8 godina imaju besplatan ulaz. Detalje o ponudi ulaznica i  preuzimanju startnih paketa pogledajte na cener.hr/vijesti/preuzimanje-startnih-brojeva-uz-pogled-na-zagreb/ .

Termin preuzimanja startnih brojeva u parku J.J. Strossmayera

 • Natjecatelji koji na utrku dolaze izvan Zagreba svoj startni broj mogu preuzeti i u nedjelju u parku J.J. Strossmayera u terminu 16:00-19:00h. No, pozivamo i njih da dođu ranije i broj preuzmu na vidikovcu Zagreb Eye do 15h.

NAPOMENE:

 • Startni broj ne morate preuzeti osobno – može ga preuzeti netko umjesto vas uz predočenje vašeg računa ili fotografije/kopije vaše osobne iskaznice.
 • Maloljetnici na preuzimanje startnih brojeva dolaze s jednim roditeljem/starateljem koji mora potpisati “Izjava sudionika o odricanju odgovornosti”.

LIVE! rezultati

Mjerenje vremena i obrada rezultata natjecatelja vršit će se elektronski uz pomoć jednokratnih čipova ugrađenih u startni broj svakog natjecatelja. Stoga vas molimo da startni broj ne presavijate kako ne biste oštetili čip koji je u njega ugrađen. S broja ništa ne odljepljujte!

VAŽNO! Utrka će imati tzv. “gun start“, a to znači da je start svih trkača u istom trenutku bez obzira koliko je trkač udaljen od startne linije. U konačnim rezultatima natjecatelji će moći doći i do informacije o svome “chip vremenu”, no poredak se vrši na osnovu “gun starta”.

Na internetskoj stranici www.utrka.com/utrke/zgnocni10k/2017/rezultati/ bit će moguće uživo praćenje rezultata utrke. To znači da će odmah po ulasku u cilj ostvareni rezultat svakog natjecatelja biti vidljiv na toj internetskoj adresi.

U području cilja utrke bit će postavljena računala na kojima će, prislanjanjem startnog broja na čitač, biti moguće dobiti informaciju o ostvarenom vremenu i poretku na utrci.

Neslužbeni rezultati biti će objavljeni u ponedjeljak 6.11.2017. na www.cener.hr. Rok za eventualne prigovore je 48 sati nakon čega ćemo proglasiti konačne i službene rezultate.

NOVO!! Pohvalite se na Facebooku svojim rezultatom odmah nakon prolaska kroz cilj! Link na Facebook share čekat će vas na www.utrka.com

Nagrade za sudionike

Svaki natjecatelj plaćanjem kotizacije dobiva:

 • personalizirani startni broj (s otisnutim imenom i prezimenom, oznakom zone te osobnom porukom koju ćete navesti prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca)
 • elektronsko mjerenje vremena i obradu rezultata
 • unikatnu sudioničku medalju
 • pamučnu ZG cener majicu
 • bočicu Multipower Iso Drink izotoničnog napitka (0,5l) u cilju i u startnom paketu
 • vrećicu Cedevita praha 19g
 • Perskindol gel za masažu (4ml)
 • magazin Trčanje

Novčane nagrade za pobjednike

Natjecatelji muškarci i žene:

1. mjesto – 1.500,00 kn
2. mjesto – 1.000,00 kn
3. mjesto – 500,00 kn

Nagrade su u neto iznosu, a isplata se vrši na ceremoniji proglašenja pobjednika, čemu prethodi rok za eventualne žalbe na rezultate koje se podnose istoga dana pisanim putem organizatoru utrke na licu mjesta najkasnije do 19:50. Ukoliko dva ili više natjecatelja završe utrku s istim rezultatom i zauzmu jedno od prva tri mjesta, nagradni fond za to mjesto se dijeli na jednake dijelove.

Novčane nagrade se isplaćuju putem potrošačke PBZ Maestro poklon kartica (na kojima se nalazi uplaćeni iznos osvojene nagrade). Kartice se mogu koristiti na svim prodajnim mjestima u zemlji i svijetu, a koja primaju Maestro kartice.

Satnica događanja

NEDJELJA  5.11.2017.

17:00-19:00 – Okupljanje sudionika u parku Zrinjevac i parku J.J. Strossmayera
18:30 – Početak službenog programa
18:50 – Pozdravni govor gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića
19:00 – Start utrke
20:00 – Proglašenje pobjednika utrke
20:30 – Završetak programa

Napomene

 • Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost i izdržljivost, a to potvrđuju ispunjavanjem prijavnog obrasca te preuzimanjem startnog broja.
 • Organizator ne snosi odgovornost za nastale štete, povrede ili nezgode za vrijeme održavanja utrke.
 • Natjecatelji pristaju biti snimljeni zvučno, video i slikovno bez ograničenja. Snimljeni materijal organizator smije koristiti za promociju svog rada.
 • Trčanje sa psima nije dozvoljeno.

Uvjeti nastupa na utrci

Prilikom ispunjavanja prijavnog obrasca svaki natjecatelj obvezan je prihvatiti uvjete “Izjave o odricanju od odgovornosti”. Izjavu možete pročitati na ovoj adresi – “Izjava o odricanju odgovornosti”. Bez prihvaćanja uvjeta Izjave neće biti moguće ispuniti prijavni obrazac te slijedom toga nastup na utrci.

 Rekordi staze

 • žene –  Biljana Cvijanović (2016.) –  00:35:23
 • muškarci – Rok Puhar (2016.) –  00:32:48

Utrku podržavaju