O utrci

Prvo izdanje ove utrke je bilo 2012. godine kada smo se odlučili organizirati je nakon što smo saznali da MUP neće organizirati sada već legendarnu zagrebačku uličnu utrku “Zagrebačka četiri trga”.

Još prije nekoliko godina je ugašena još jedna zagrebačka ulična utrka (Novogodišnja utrka) koja se također odvijala u samom središtu grada. Iz ove dvije utrke smo uzeli najbolje i najatraktivnije elemente i sve to stavili u jednu utrku te nadodali nešto svojega.

cener2012

Od “Zagrebačka četiri trga” smo uzeli lokaciju i djelomice stazu kojom se trči, od “Novogodišnje utrke” smo uzeli ideju održavanja noćne utrke, a na sve to smo nadodali nešto svoje – izmjerili točnih 10.000 m. U Zagrebu i Hrvatskoj ima jako puno polumaratona i skoro da nema utrka od 10km kojih trkači priželjkuju.

Iz gore navedenog se da zaključiti da ovime pokušavamo održati tradiciju održavanja bar jedne ulične utrke u gradu Zagrebu i da je ovo svojevrsni homage uličnim utrkama grada Zagreba kojima smo se veselili svih ovih godina. Jer, ipak nije isto trčati po savskom nasipu, Jarunu, Maksimiru i trčati centrom našega grada. Zar ne?

Namjerno u cijeloj ovoj priči ne spominjemo Zagreb maraton jer je on puno više od ulične utrke.

Utrku od početka podržava Grad Zagreb kroz Ured za zdravstvo jer ovom utrkom obilježavamo “Mjesec borbe protiv ovisnosti” i vjerujemo da će i ova utrka napraviti još jedan korak naprijed prema iskorjenjivanju svih vrsta ovisnosti u našem gradu.